Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-20 21:57:00

Hatalmas érdeklődéssel startolt az ellenzéki előválasztás

Nagy érdeklődés mellett, főváros-szerte tizenöt helyszínen kezdődött el ma az ellenzéki előválasztás második fordulója. A szavazók arról dönthetnek, hogy Karácsony Gergely, Kerpel-Fronius Gábor vagy Kálmán Olga szálljon-e szembe Tarlós Istvánnal az őszi önkormányzati választáson.

Elkezdődött az ellenzéki előválasztás

 

Nagy volt az érdeklődés a Nyugati téri szavazósátrak előtt az előválasztás kezdete után. Hasonlóan sokan vártak a Széll Kálmán téren is arra, hogy leadhassák voksukat. Csütörtökön rajtolt el az ellenzéki előválasztás.

A főváros 15 pontján felállított szavazóhelyiségekben június 26-án déli 12 óráig adhatják le voksukat a budapesti lakcímmel rendelkező 18. életévüket betöltött állampolgárok.


Voksolni online is lehet, ez azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A csütörtök reggel 8 órás határidőig 4300 ember jelezte, hogy ilyen módon akarja leadni szavazatát.

A három jelölt megnevezte, főpolgármesterként melyek lennének a legsürgetőbb feladataik.

Karácsony Gergely azt mondta: ez a város nagyon sokat veszített a szabadságából és ezt a szabadságot kell visszaszerezni. Szerinte ez nem a pártok ügye, hanem mindannyiunk közös ügye.

Kerpel-Frónius Gábor kötelességének érzi, hogy ezt a várost, ennek a városnak a költségvetését megszabadítsa a „maffiaszerűen rárakódott képződménytől, aminek egyetlen célja az, hogy a közpénzeket magánzsebekbe vándoroltassa”.

Kálmán Olga szerint a legnagyobb baja a budapestieknek az, hogy nem érzik otthonuknak ezt a várost. Az egészségügy, a kosz és a közlekedés. A DK jelöltje főpolgármesterként ennek a három területnek látna neki azonnal.

Minden főpolgármester-jelölt vállalta, hogyha veszít, visszalép és támogatja az előválasztás győztesét.

A főpolgármester-jelöltek élő televíziós vitán is részt vesznek majd. Vasárnap 20.25 perckor válasszák az ATV-t, ahol Karácsony Gergely, Kerpel-Fronius Gábor és Kálmán Olga egy amerikai showműsor jellegű vitán csapnak majd össze.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink