Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-19 20:26:00

Gyurcsány: "Pokoli jót beszélgettem Karácsony Gergellyel"

Azt ugyanakkor cáfolta a DK elnöke, hogy megbeszélték volna, bármelyik jelölt nyer, a másik majd főpolgármester-helyettesi posztot kap.

Hogy a csudába lehetne bármit kizárni?- mondta az ATV Egyenes beszédben Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre válaszolva, hogy lehetséges-e, hogy Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt legyen. A DK elnöke szerint azt sem lehet kizárni, hogy ő maga jelölt legyen, de ha úgy fogják látni, hogy arra van szükség, akár Vadai Ágnes is indulhat.

Gyurcsány elmondta, nem volt mesterterv hetekkel ezelőtt, hogy Kálmán Olga az általuk támogatott főpolgármester-jelölt legyen, de „állati jó”, ami történt, mert most végre Budapestről lehet beszélni, mindenki ezzel foglalkozik és „nem a Fidesz valamelyik őrületével”.

A jelölt programjával kapcsolatban Gyurcsány azt mondta, ő felajánlotta Kálmán Olgának, hogy átküldi a 2014-es és ’18-as programjukat, de azt a választ kapta, hogy megírja majd maga. 

A DK elnöke kitért a programpontokra is, elmondta, hogy 61 milliárdos bevétele van a BKV-nak a jegyekből, a 6 év alattiaknak ma is ingyenes az utazása, ha ezt a korhatárt emelnék 18 évre, akkor 6 milliárd esne ki a bevételekből. Mint mondta, Kálmán Olga vállalásaiból egyetlen pont van, ami nehéz, ez pedig a buszoknak az elektromos buszokra való cserélése, de szerinte a havi 10 darab az járható út lenne. 

Gyurcsány arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely programját olvasta, Kerpel-Fronius Gáborét viszont nem. Puzsér Róbertról pedig azt mondta, soha nem gondolta, hogy ő érdemben befolyásolni fogja Budapest jövőjét, ezért nem fordított rá figyelmet. Azt is mondta, hogy szerinte Kálmán Olga, Karácsony Gergely és a Momentum jelöltje között hangsúlyokban és személyiségben van különbség, a programokban nem sok. 

Arra a kérdésre, hogy valóban többször egyeztetett-e Karácsony Gergellyel az elmúlt napokban, Gyurcsány úgy válaszolt: pár nappal ezelőtt tényleg találkoztak személyesen. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy megállapodtak volna abban, hogy ha bármelyikük nyer Kálmán Olgával ősszel, akkor a másik főpolgármester-helyettesi tisztséget kap. „Pokoli jó beszélgetés volt”- jelentette ki a DK elnöke, aki szerint az felmerült ezen a beszélgetésen, hogy bárki nyer, amögé a másik beáll. Hozzátette: ugyanezt megerősítette később Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének is. „Nagyon rendes fickó a Karácsony Gergely”- jegyezte meg Gyurcsány, megemlítve, hogy bármelyikük nyer Kálmán Olgával, „Tarlósnál ezerszer jobb lesz”. 

Krug Emília Vágó Istvánnak a posztjáról is kérdezte a DK elnökét. A párt elnökségi tagja Puzsér Róbertről egy két évvel ezelőtti cikket osztott meg, miszerint pszichoterápiára jár. Gyurcsány elmondta, azt sem tudta, hogy van ilyen vita Vágó és Puzsér között. „Mit érdekel engem, hol van ez a hazám sorsához képest?”- tette fel a kérdést. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink