Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-20 06:46:00

Bubenkó: Nem vasárnapi boltzárat akarunk, hanem rövidített nyitva tartást

A szakszervezeti vezető szerint a munkaerőhiány miatt kellene átszervezni különböző munkafolyamatokat úgy, hogy a vásárlók érdeke is figyelembe legyen véve.

Újra terítéken van a vasárnapi nyitva tartások ügye. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy nem vasárnapi boltzárat akarnak, hanem rövidített vasárnapi nyitva tartásban gondolkoznak. A munkaerőhiány miatt kellene átszervezni a különböző munkafolyamatokat úgy, hogy figyelembe vegyék a vásárlók igényeit is, folytatta, ugyanis a vásárlók érdeke, hogy tudjanak információkért fordulni az eladókhoz, és ne kelljen hosszú sorokban állni a pénztárak előtt.


Hangsúlyozta, hogy a nyári szezonban az üdülőhelyeken, turisztikai szempontból forgalmas helyeken nem akarják korlátozni a vásárlási lehetőségeket.

Olyan konszenzust szeretnének találni, amely mindenkinek az érdekeit szolgálja, tette hozzá. Elmondta, hogy közvélemény-kutatást fognak végezni a vásárlók körében és a dolgozói körben is, és a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint Palkovics Imre segíti a folyamatot, végül a konzultációs fórumon fog eldőlni, hogyan lesz tovább.

A kérdésre, hogy ki kereste meg őket a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban, Bubenkó annyit árult el, hogy volt olyan cégvezető, aki szólt, hogy preferálná a vasárnapi zárva tartást. Igaz, hogy mindenki maga dönt ebben a kérdésben, folytatta, de mindenki azt figyeli, mit csinál a másik cég. Ezért a piaci szereplők között szeretnének olyan megegyezést, ami miatt senki nem kerül hátrányos helyzetbe, és ami a vásárlók érdekeit szolgálja, jelentette ki.

atv.hu

További belföldi híreink