Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-17 10:51:00

Nem kérte a város elismerését a hős kapitány, aki legénységével két embert mentett ki a Dunából

Csak tette a kötelességét - mondja.

„Csak tette a kötelességét - mondja. Két ember köszönheti neki az életét, két család és egy távoli idegen nép hálás neki egy életen keresztül. Ő viszont nem lát ebben semmi különöset, nem tart ebben semmit elismerésre méltónak. Emőke ilyen. Újpesti, na!”- osztotta meg blogjának legutóbbi bejegyzését Wintermantel Zsolt.

Újpest polgármestere ebben az írásban számolt be arról, hogy szerettek volna a város nevében egy oklevelet átadni a Hullám nevű hajó kapitányának, Raub Emőkének – aki maga is újpesti -, hogy életeket mentettek a május 29-ei, dunai hajókatasztrófa idején. Wintermantel közlése szerint azonban, amikor felhívták a mindössze 24 éves kapitányt az elképzeléssel és egyeztetni szerettek volna vele időpontot, helyszínt, „nagyon szerényen, de határozottan elhárította az oklevél átvételét”.

„Nem erőltettem, nem is fogom, de akkor is szeretném, ha tudná: mi, újpestiek büszkék vagyunk rá. Én személy szerint pedig hálás is vagyok, amiért büszke lehetek arra, hogy újpest ilyen embereket ad a világnak”- közölte a polgármester.

atv.hu

További belföldi híreink