Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-16 19:57:00

Másfélszer több ásványvizet és ventillátort adnak el a hőség miatt

Roham indult az ásványvízért és a ventillátorokért az üzletekben. Az elmúlt napokban ezek a legnépszerűbb termékek, 2-3 szor többet adnak el belőlük, mint egy átlagos napon. A kánikula lassan egy hete tombol, de már itt a vége, délután többfelé voltak heves záporok, zivatarok.

Roham indult az üzletekbe az ásványvízért. Az elmúlt napokban tapasztalható kánikula miatt, minden üzletláncnál, jelentősen nőtt a forgalom. Mivel a májusi hűvös időben, nem volt extra kereslet, ezért mindenhol tele vannak a víz, sör és gyümölcslé készletek. 

„Jellemzően az ilyenkor szokásos termékekből jóval többet adunk el. A legtöbbet, a legnagyobb bővülést az ásványvizeknél tapasztaljuk. A szokásos nyári napok forgalmához képest, megduplázódott ennek a termékféleségnek az értékesítése. De szintén értékesítési többletet látunk a söröknél, üdítőknél és jégkrémeknél" - nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Ezekből a termékekből másfélszer többet adnak el, mint egy átlagos napon.

Szintén roham indult a műszaki áruházakba. A mobilklímák és ventillátorok fogynak jelentősen. Az egyik üzletláncnál például a két termék forgalma megháromszorozódott, az elmúlt hetekhez képest.

A forróság főleg a városokban érezteti hatását. A házak fala akár 70 fokosra is felmelegedhet, a fém korlátok közel 40 fokosak, az aszfalt pedig 50-60 fokra is felhevül. És vannak, akik ebben a betonrengetegben még dolgoznak is. A 4-6-os villamos felújításán, tucatnyi ember munkálkodik még a hétvégén is.

A helyzet az éttermek, büfék konyhájában sem jobb. Egyik a velencei parti falatozóban például 40 fok körüli melegben dolgoznak.

A munkáltatóknak jogszabály írja elő, hogy milyen védőfelszereléseket kell biztosítaniuk, hőhullámok idején.

„Ha 25 foknál melegebb van akár külső téren, akár belső térben, akkor a dolgozóknak óránként 5-10 perc pihenőidőt kell kiadni, természetesen a melegtől függően. És emellett el kell őket látni fél óránként hideg vízzel, amibe egy kis sót is kell tenni, hogy az elveszített folyadékmennyiséget és sót tudják pótolni" - mondta Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadója.

A legtöbb cég ezeken kívül védőruhával, védőszemüveggel és naptejjel is segíti a dolgozóit.

atv.hu

További belföldi híreink