Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-15 12:45:00

Karácsony maga válaszolt a „nem létező” adatigénylésre

A zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd), a kerület polgármestere pénteken az MTI-vel. Az atv.hu-hoz ezzel ellentétes tartalmú dokumentumok jutottak el.

Karácsony maga válaszolt a „nem létező” adatigénylésre

A főváros XIV. kerületének vezetője ezt arra reagálva közölte pénteken, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, bírósághoz fordult a Fidesz, mert Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem válaszolta meg a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylési kérdéseiket, és közölte: "az átláthatóság bajnokánál egyre nagyobb a homály".
 
Karácsony Gergely reagálásában azt írta, Zugló valamennyi szerződése nyilvános a gazdálkodásra vonatkozó adatokkal együtt, ez utóbbiakat a zárszámadási vita keretében éppen két hete fogadta el a kerület képviselő-testülete a Fidesz-KDNP frakció jelenlétében.  

A polgármester megerősítette: közérdekű adatigénylést adott be a parkolást üzemeltető kerületi önkormányzatokhoz. De a tíz fideszes vezetésű kerületből határidőre csak egytől kapott választ - írta.

Az atv.hu-hoz azonban eljutott Kovács Balázs zuglói önkormányzati képviselő idén május 9-i adatigénylése, amelyben azt kérte Karácsonytól, hogy küldje meg számára Zugló önkormányzata lejárt követeléseinek tételes listáját, a hátralékosok nevével, fizetési határidőkkel és bruttó összegekkel. Ugyanekkor Kovács egy másik adatigénylést is benyújtott – ez pedig az önkormányzat április 30-án már lejárt, kifizetetlen számláira vonatkozott.

Az a tény, hogy Karácsony nem emlékszik az adatigénylésekre, azért is különös, mivel ő maga válaszolt azokra május 22-én – mindkét esetben 15 nappal meghosszabbítva a válaszadásra vonatkozó határidőt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink