Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-14 12:12:00

Rónai Egon sokkot kapott fia döntésétől

Rónai Egonnak majdnem megszakadt a szíve, amikor nagyfia közölte: elmegy külföldre dolgozni. A műsorvezető úgy szervezte a nyaralását, hogy meglátogathassa Bálintot, aki Cipruson pincérkedik.

"Egyik nap hazajött az iskolából és közölte, hogy külföldön vállalna munkát. A gimnáziuma ugyanis kapcsolatban áll egy céggel, ami lehetőséget ad arra, hogy nyaranként külföldön dolgozhassanak a gyerekek" - mesélte az atv.hu-nak a tévés. "Büszkén néztem rá, majd hozzátette kicsit félszegen, hogy fél évről lenne szó. Alig kaptam levegőt!

Megbeszélte az iskolával, hogy az év végi vizsgáit előre leteszi és a következő tanév első hónapját igazolják, tehát nincsen semmi akadálya az útnak."

Rónai Egon az első sokk után azt érezte, hogy nagyon büszke a vagány nagyfiára, aki már Cipruson ünnepelte 18. születésnapját.

"Az iskolából egyedül ment az ismeretlenbe és úgy tűnik, megállja a helyét" - mesélte. "Pincérként dolgozik egy ötcsillagos szállodában. Van már rutinja a vendéglátásban, mert korábban nyaranta Agárdon egy étteremben dolgozott. Az ott keresett pénzből pedig mindenféle technikai ketyeréket vett magának. Elkezdett a saját lábára állni, ami nekem nagyon tetszik, becsülöm érte. Kikísértem a repülőtérre és néztem, ahogy távolodott, már kész férfi."

A műsorvezető mindennap videótelefonál fiának, így naprakészen tudja, mi történik vele.
"Bálint a kistestvéreivel is szokott beszélgetni, ami különösen fontos, mert ha ez nem lenne, akkor a két éves Vili fél év múlva már nem is emlékezne a bátyjára."

A tévés úgy döntött, ha már így alakult, meglátogatják Bálintot a földközi-tengeri országban és a feleségével együtt néhány napot eltöltenek ott. Persze a kicsi gyerekeik nélkül, szigorúan egy másik szállodában lakva, hogy ne zavarjanak.

"Ha ott lógunk a nyakán, akkor se dolgozni nem tud, se velünk lenni. Így legalább kénytelen lesz kivenni két nap szabadságot" - mondta Rónai. "Ha már ott vagyunk, akkor elmegyünk Ciprus fővárosába, Európa egyetlen kettévágott területére, amit katonák felügyelnek. Nagyon kíváncsi vagyok a Zöld vonalra, ami kettéosztja a déli, főként görögök, illetve az északi, törökök lakta részeket."

További belföldi híreink