Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-13 12:01:00

Újabb felvételek: a rendőrség lefoglalta a Hableány roncsát

23 rendőr két napon át, 26 órában végezte a hajóroncs szemléjét.

Újabb felvételek: a rendőrség lefoglalta a Hableány roncsát

Közleményt adott ki csütörtök délelőtt a rendőrség, melyben a Hableány elmúlt napokban végzett szemléjéről adnak részletes információkat. Mint írják, a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt járművet június 11-én emelték ki a Dunából és még aznap egy csepeli kikötőbe szállították, ahol Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igazságügyi, hajózási nautikai szakértő bevonásával a hajón szemlét hajtottak végre.

Az áldozatokat tovább keresi, a Hableányt tovább őrzi a rendőrség

 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről a szemlén négy szakterület – bűnügyi technika, közlekedésrendészet, dunai vízirendészet és bűnügyi nyomozó - 23 rendőre két napon át 26 órában vett részt. A legmodernebbnek számító, úgynevezett 3D-s szemlén a rendőrök összesen 34 Gigabájtnyi videófelvételt, 9 Gigabájt fényképfelvételt készítettek és rögzítették a hajón lévő sérüléseket, elváltozásokat”- derül ki a közleményből. Kitérnek rá, hogy „a személyi és tárgyi bizonyítékok teljeskörű beszerzése, valamint a tényállás tisztázása érdekében lefoglalták a Hableány kommunikációs és adatrögzítő eszközeit”.

A hajóból a szemle során összesen 5 köbméter gázolajos vizet, 2 köbméter tiszta gázolajat, valamint 7 köbméter gázolajjal szennyezett homokot, iszapot és egyéb veszélyes anyagot távolítottak el. „A szemle során a hajóban újabb holttestet a rendőrök nem találtak, a kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést”- olvasható a közleményben, melyhez hozzáteszik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hableányt lefoglalta és a csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe átszállíttatja, ahol azt folyamatosan őrzi.

A mentésben résztvevő búvárok az ATV-nek nyilatkoztak a történtekről, szívszorító részleteket árultak el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink