Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-11 21:58:00

Magyar György a hajóbalesetről: felvetődhet a bűnpártolás lehetősége is

A Hableány roncsát Csepelre, a szabadkikötőbe viszik, ahol szakértők vizsgálják át. Az elhunyt matróz családjának jogi képviselője szerint érthetetlen, hogy a balesetben érintett másik hajót, a Vikinget elengedték a baleset után. Az ügyvéd szerint: felveti a bűnpártolás lehetőségét az, hogy azóta ráadásul kijavították a szállodahajó sérüléseit.

Magyar György a hajóbalesetről: felvetődhet a bűnpártolás lehetősége is

Az elsüllyedt hajó tulajdonosa, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője híradónknak elmondta ha a Hableány kapitányának, és matrózának családja másképp nem szeretné, akkor hajós búcsút vennének volt kollégáiktól.

Az elhunyt matróz családjának jogi képviselője Magyar György nem tudja elképzelni mi indokolja azt hogy a Viking szállodahajó nem áll egyhelyben, nem emelik ki, és nem vetik alá egy nagy vizsgálati körnek. Az ügyvéd szerint a hajó nyomokat hordozhat akár a víz alatti részén, akár máshol is.

"Hát mielőtt hozzányúlnak egy ilyen corpus dei ritihez,a melyik a bűncselekménnyel érintett tárgy. engedélyt kéne kérni a nyomozóhatóságtól, hogy egyáltalán hogy mernek hozzányúlni, aki ilyen megcsinál, vagy ilyesmire engedélyt ad, az fölveti megítélésem szerint a bűnpártolás lehetőségét is, mert eltünteti a nyomokat, megnehezíti a bizonyítási eljárást"- háborodott fel az ügyvéd.

A rendőrség a hajó kiemelése után nem sokkal sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondták, a hableány rendőrségi szemléje a mentési művelettel egy időben elkezdődött.

A szabadkikötőben a rendőrség egyébként már napokkal korábban kialakította a helyszínt, a műszaki szemle hajózási- és műszaki szakértő bevonásával zajlik, de jelen vannak az ügyészség képvselői is.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink