Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-11 16:57:00

Kósa Lajos megszólalt Kálmán Olgáról és Schmuck Andorról

A Fidesz nagyon megnyerte az EP-választást, ami “Budapesten is a Napnál világosabban megmutatja, hogy az ellenzék esélye csekély” - nyilatkozta Kósa Lajos az atv.hu-nak. A Fidesz önkormányzati kampányfőnöke Kálmán Olgáról is elmondta a véleményét, de mindenekelőtt azt tanácsolta: “Egyébként pedig: Schmuck Andor, őt figyeljék!”

Kósa Lajos megszólalt Kálmán Olgáról és Schmuck Andorról

Nagy a kétségbeesés az ellenzéki oldalon, mert eddig nem találtak alkalmas jelöltet - mondta Kósa Lajos a főpolgármester-jelölés kapcsán a kérdésünkre arról, hogy a DK Kálmán Olgát támogatja. “Ezért nyúltak a műsorvezető asszonyhoz. Aki viszont két hónappal ezelőtt letette a nagyesküt, hogy soha nem lesz politikus és végképp nem lesz főpolgármester jelölt” - mondta Kósa Lajos, aki a Fidesz kampányfőnöke az önkormányzati választáson.

Most szerinte Kálmán Olga azon jelöltek közé lépett, akik még nem is jelöltek,

“ráadásul az első mondatában meghazudtolta önmagát és becsapta az embereket, mert előtte meg azt mondta, hogy kizárt az indulása”

- mondta.

Közbevetésünkre, hogy azért közben volt egy EP-választás, ahol a DK fényesen szerepelt, 16 százalékot szerzett, Kósa Lajos azzal reagált: volt, igen, amit a Fidesz nagyon megnyert, és az EP-választás eredménye Budapesten is “a napnál világosabban megmutatja, hogy az ellenzék esélye, fogalmazzunk úgy, hogy csekély”.

Mint mondta, tehát nem arról van szó, hogy az ellenzék elsöprő győzelmet aratott volna Budapesten, hanem inkább arról, hogy a Fidesz a korábbi budapesti pozícióját még inkább megerősítette, és nagyobb szavazataránnyal nyert most az EP-választáson, mint tavaly tavasszal.
Kósa Lajos szerint emellett az történt, hogy a DK megverte az MSZP-t, és nem a Fideszt - nyomatékosította, hozzátéve: “Persze Kálmán Olga ebből pont olyan következtetést von le, amilyet akar”.

Arra, hogy talán olyat, hogy “fog ő még tárgyalni Orbán Viktorral”, Kósa Lajos azt mondta: “Persze! Kálmán Olga nagyon sok mindent mondott már, például, hogy sosem lesz főpolgármester-jelölt, abból sem lett semmi”.

“Egyébként pedig: Schmuck Andor, őt figyeljék!” - ajánlotta végül Kósa, lezárva ezzel a villáminterjúját.

Ajánlom

További belföldi híreink