Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-11 16:41:00

Hiába a tiltakozás, az Országgyűlés holnap este már tárgyalja az MTA átalakítását

Nem vették le az Országgyűlés napirendjéről Palkovics László innovációs miniszter javaslatát, ellenzéki pártok hiába indítványozták így az Akadémia átalakítását már holnap este elkezdi tárgyalni a Ház.

Hiába a tiltakozás, az Országgyűlés holnap este már tárgyalja az MTA átalakítását

Hiába forronganak az akadémikusok és nagy a tiltakozás, nem tudta az MSZP és a DK a parlamentben megakadályozni, hogy az Országgyűlés holnap este ne kezdje el tárgyalni Palkovics László innovációs miniszter javaslatát az Akadémia átalakításáról, a kutatóhálózat kiszervezéséről.

Az MSZP frakciója a parlament heti napirendjéhez nyújtott be indítványt, azt javasolták, hogy ne kezdje el a Ház holnap Palkovics László javaslatának az általános vitáját, azt vegyék le a napirendről. A képviselők a napirend módosításáról kézfelemeléssel szavaztak, és a kormánytöbbség leszavazta a szocialisták kezdeményezését.

A DK frakciója szintén a parlamenti napirend módosítását indítványozta, ők azt szerették volna elérni, hogy ha már tárgyalják is a javaslatot szerdán, az megfogalmazásuk szerint ne “titokban” az utolsó napirendi pont legyen este, hanem holnap reggel az első, nyilván azért, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon.

A kormánytöbbség a DK javaslatát is leszavazta, így holnap este elindul az Akadémia szervezeti átalakításának és a finanszírozás változásának az általános vitája.

Erről ma reggel itt írtunk részletesebben.

További belföldi híreink