Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-09 11:50:00

Pénzügyi szakembernek adták ki magukat

Többrendbeli csalás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy pécsi férfi, valamint két társa ellen, akik vállalkozókat vertek át.

A police.hu arról számol be, hogy a sértettek 2015-ben kötöttek szerződést egy európai uniós pályázat kapcsán egy 62 éves pécsi férfivel, aki fejenként 750 ezer forint megbízási díjat vett át, azonban érdemi munkát nem végzett, a pályázatokat be sem nyújtotta az illetékes hatósághoz.

A nyomozás során kiderült, hogy a csalónak egy 68 éves bősárkányi férfi is segített, aki a sértettek bizalmának felkeltése, fenntartása érdekében a nemlétező projekteket támogatva saját magát bankárnak, jól menő pénzügyi szakembernek állította be. Harmadik társuk, egy 61 éves rákóczibányai nő szintén befolyásos, pénzügyekben jártas személynek adta ki magát, és ezzel hozzájárult a sértettek tévedésbe ejtéséhez.

A pécsi férfi a 750 ezres megbízási díjon túl a sértettektől a pályázatokkal összefüggésben további pénzösszegeket vett át, volt olyan vállalkozó, akitől csaknem 20 millió forintot csalt ki.

A rendőrök mindhármukat kihallgatták gyanúsítottként, majd az ügy vizsgálatát befejezve az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink