Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-09 09:51:00

Németországban és Svájcban futtatta a lányokat, Borsod megyei otthonában fogták el

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a többrendbeli emberkereskedelem bűntett miatt folytatott nyomozást - írja a police.hu.

Egy 28 éves mérai lakos ellen folytattak eljárást, aki megalapozottan gyanúsítható több rendbeli emberkereskedelem bűntett elkövetésével - írja a portál. A nyomozás adatai szerint a férfi 2017 augusztusától 2018 májusi elfogásáig fiatal nőket utaztatott Magyarországról Németországba és Svájcba, ahol prostituáltként futtatta őket, az általuk keresett pénz nagy részét pedig elvette tőlük.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével – 2018. május 2-án Borsod-Abaúj-Zemplén megyei otthonában elfogták, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

Az eljárás során végzett széleskörű, nemzetközileg is kiterjesztett adatgyűjtés és tanúkihallgatások alapján a nyomozást a KR NNI 2019. június 7-én befejezte, az ügy iratait – az azóta is letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben – vádemelési javaslattal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek megküldte.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink