Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-09 10:24:00

Itt a kánikula: akár a 35 fokot is átléphetjük

Vasárnap sok lesz a napsütés, fokozódik a kánikula, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak kis eséllyel alakulhat ki futó zápor. Északkeleten élénk, néhol erős lehet az északkeleti szél. Délután 27-32 fokos maximumok várhatók. Frontmentes idő.

Itt a kánikula: akár a 35 fokot is átléphetjük
/Képünk illusztráció/

Hétfőn országszerte napos időre számíthatunk, csak kevés felhő lesz felettünk, csapadék nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Napközben 29-33 fokot mérhetünk.

Kedden folytatódik a kánikula sok napsütéssel. Napközben a megnövekvő gomolyokból elvétve alakulhat ki helyi frissítő zápor, zivatar. A délkeleti szél helyenként feltámad, a Dunántúlon néhol erős lehet. 31-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön a jelenlegi számítások alapján továbbra is a napsütés és kánikula lesz főszerepben, sőt tovább emelkedik a hőmérséklet, 30-36 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Frissítő zápor, zivatar elvétve, inkább csak szerdán fordulhat elő. A déli, délkeleti szél helyenként élénk, északnyugaton erős lehet.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink