Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-07 09:58:00

Karácsony: Kálmán Olga DK-s indítása bizalomvesztést okozott az ellenzéki pártok között

Nem egyszerűen egy választási versenyfutás zajlik, az ellenzék nemcsak választást akar nyerni, hanem másképp akarják irányítani a várost. Ezt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje mondta pénteken a budapesti városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Karácsony: Kálmán Olga DK-s indítása bizalomvesztést okozott az ellenzéki pártok között

Karácsony bejelentette, hogy a jövő heti, Gulyás Márton Partizán című portálja által megszervezendő vitán kívül még 4 vitát kezdeményez Kálmán Olgával, a DK és Kerpel-Fronius Gáborral, a Momentum főpolgármester-jelöltjével négy, a budapestieket szerinte érintő fő kérdésről.

A négy, Karácsony által felvetett kérdés a következő:

1. hogyan zöldítjük ki Budapestet? – a világ egyik legrosszabb levegőjű városa, amelyet súlyosan érinti a klímaváltozás

2. mit teszünk Budapesten a lakhatási válság ellen? – a legnagyobb mértékben Budapesten nőttek az ingatlanárak. év

3. mit kezdjen a főváros egészségügyi rendszerével, a budapesti járóbeteg-ellátással?

4. Hogyan változzon a fővárosi közlekedés? kevesebb autó, jobb közösségi közlekedés. sétálható, bebringázható város – Karácsony budapesti közlekedésről szóló szavai nagyon emlékeztettek Puzsér Róbertnek a sétáló Budapestről szóló programjára.
Karácsony Gergely szerint ezen a négy témán múlik, hogy élhető város lesz-e Budapest. Mint mondta: elküldi a négy témajavaslatát Kerpel-Fronius Gábornak és nyitott fórumokon akarja megvitatni velük.

Az MSZP-P főpolgármester-jelöltje elmondta azt is: az ellenzéki pártoknak Kálmán Olga indulása után sokat kell dolgozniuk azon, hogy a pártok közötti bizalmi viszony helyreálljon. Annál is inkább, minthogy 12 órával Kálmán indulása előtt Karácsony elmondása szerint DK-s kerületi polgármesterjelöltekkel vacsorázott, ahol a tervezett közös kampány részleteit egyeztették.

Szerinte a bizalom helyreállítása kulcskérdés, mert ősszel az ellenzék vagy közös győztes, vagy közös vesztes lesz.

További belföldi híreink