Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-07 13:49:00

20 ezresekkel akart megvesztegetni rendőröket egy kamionos Miskolcon

A Miskolci Törvényszék hetvenkét órán belül hivatali vesztegetés miatt elítélt egy férfit, aki pénzt ajánlott a rendőröknek a bírság elengedése fejében - közölte a bíróság az MTI-vel pénteken.

20 ezresekkel akart megvesztegetni rendőröket egy kamionos Miskolcon

A tájékoztatás szerint a vádlott június 5-én a hajnali órákban Hejőpapi településen a főúton haladt egy kamionnal, amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr menetlevelet nem vezetett és a tachográf működését is befolyásolni próbálta. A rendőrök közölték a vádlottal, hogy eljárást indítanak vele szemben és bírságra számíthat.    

Ekkor a sofőr a menetlevelek közé csúsztatott két darab 20 ezer forintos bankjegyet és átadta a rendőröknek, közölve, hogy több pénzt is hajlandó adni, ha nem csinálnak ügyet a történtekből. A rendőrök a pénzt visszautasították és feljelentést tettek.   

Azonnal büntetőeljárás indult, a vádlott beismerte, hogy bűncselekményt követett el, a bíróságon lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a cselekmény elkövetésétől számított két nap elteltével ítélet született az ügyben.    

A bíróság a férfit hivatali vesztegetés miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.  A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen és megbánta tettét.   

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink