Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-07 06:10:00

Kilakoltatások: keményen beleszálltak a kormányba, „nincs egy emberarcú fideszes sem”

Szabó Tímea szerint három év alatt tízezer családot lakoltattak ki. Volt olyan anya, aki szó szerint a híd alá ment autista gyermekével- közölte a politikus.

Kilakoltatások: keményen beleszálltak a kormányba, „nincs egy emberarcú fideszes sem”

Leszavazták a népjóléti bizottságban a Város mindenkié csoport javaslatát, amely megállítaná a gyermekes családok kilakoltatását. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy az elmúlt három évben tízezer családot lakoltattak ki a Bírói Végrehajtói Kamara adatai szerint, és nem látják, hogy a kormány bármit is változtatna ezen.
 
Arról nincs pontos adatuk, hogy hányan kerültek közülük utcára, mert nem volt hova menniük, folytatta, de tud arról, hogy egy autista gyereket nevelő édesanya szó szerint a híd alá költözött, egy másik anya pedig a rákos gyerekével az utcára került.
 
Szabó szerint a kormányt nem érdekli a bajba jutott, legszegényebb családok helyzete, hiszen azt látni, hogy a 2020-as költségvetési tervben egy fillérrel sem emelkedtek a támogatások, miközben 85 milliárd forint jut Orbán Viktor Várba költözésére. A politikus megemlítette, hogy Révész Máriusz olyan megjegyzést tett, hogy csak azért hangoztatják ezeket a problémákat, mert kampány van. Most nincs kampány, ők tényleg segíteni akarnak, jelentette ki a Párbeszéd társelnöke. 

Az is elhangzott, hogy sokan azért kerülnek bajba, mert nem akarnak fizetni. Szabó Tímea szerint ez hazugság, szó sincs fizetési fegyelmezetlenségről.

Lehet, hogy van 1-2 család, amelyik nem akar fizetni, de ez inkább rezsifizetésnél fordul elő, tette hozzá. Elmondta, tud olyanokról, akik 3 millió forint devizahitelt vettek fel, hét évig becsülettel fizették, és hét év után 13 millió forint lett a tartozásuk. "Itt valami nagyon nincs rendben!” - jelentette ki.
 
A magyarországi bankoknak a tavalyi évben 40%-kal nőtt a profitjuk, egész Közép-Európában a legnagyobb extraprofitot zsebelték be, fogalmazott. Orbán Viktor csak a bankokat segíti, vélekedett Szabó Tímea, aki arról is beszélt, hogy több javaslatuk is volt, de mindet lesöpörték. Az egyik, az édesanyák megsegítéséről, a másik az ápolók és a mentők dolgozóinak béremeléséről szólt. Selmeczi Gabriella azzal indokolta, hogy ezek még várhatnak, azért vették le a napirendről, tudtuk meg.
 
A kérdésre, hogy Szabó Tímea mit tud arról, miért nem segíti a kormány azokat a családokat, akiknek a gyerekei állami gondozásba kerülnek a kilakoltatás miatt, a politikusnő úgy reagált, hogy nincs egy emberarcú fideszes sem közöttük, aki egy kicsit mégis tisztességesebb, az inkább lehajtja a fejét és a körmét piszkálja, de a végén mégis leszavazza a javaslatukat. Szabó szerint akár kétmillió embert is érinthet ez a fajta eladósodás, és rettegés.

Leszavazták a Népjóléti bizottságban a gyerekes családok kilakoltatásának tilalmát

 
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink