Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-06 10:06:00

Karácsonyék külön is irtják a patkányokat Zuglóban

Pénteken kezdődik Zuglóban az a patkányirtás, amit a képviselő-testület döntése alapján rendelt meg a Bábolna Bio Kft-től az önkormányzat. A munkára azért került sor, mert a testület nem találta kielégítőnek a fővárosi patkányirtásért felelős konzorcium munkáját.

A budapesti patkányirtás feladatát a Bábolna Bio Kft. több évtizedes munkáját követően 2018 júliusában az RNBH Konzorcium kapta meg. A konzorcium a szerződésben vállalt feladatát a zuglói tapasztalatok szerint nem tudja elvégezni. Az elmúlt közel egy évben a patkányok száma a bejelentéses adatok alapján egyértelműen megnőtt Zugló területén. Mivel az utóbbi hetekben több közintézményben is felbukkant patkány, ezért az önkormányzatnak haladéktalanul intézkednie kellett. A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat a korábbi feladatellátót, a Bábolna Bio-t bízta meg a munkával.

Péntektől az önkormányzati óvodákban, bölcsődékben, szociális intézményekben, majd a Rákos-patak mentén és csaknem 400 csatorna aknánál kezdődik meg a patkányirtás – írja közleményében a Zuglói Polgármesteri Hivatal.

Az önkormányzat próbálta összehangolni a Bábolna Bio munkáját az RNBH Konzorcium tevékenységével, hiszen a Főváros többletmegbízás keretében néhány hete a konzorciumot intenzív patkányirtással bízta meg Zugló területén is. A konzorciumhoz honlap és telefonszám híján Zugló csak a patkányirtás bejelentésére szolgáló email címen tudott információkérést eljuttatni. A levélre érdemi válasz nem érkezett. A konzorcium május 28-án annyit jelzett, hogy majd a Főpolgármesteri Hivatal ad választ az önkormányzat kérdéseire, de válasz a mai napig onnan sem érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol és milyen munkát végez az RNBH Zuglóban.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink