Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-04 10:27:00

Orbánnak újabb tervei vannak Balog Zoltánnal

Balog Zoltánt nevezte ki Orbán Viktor a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő bizottságába, öt évre. De volt EMMI miniszterét a kormányfő június 1-től társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosnak is kinevezte.

Orbánnak újabb tervei vannak Balog Zoltánnal

A kormány - a köztestületi vagyonkezelés és gazdálkodás törvényességének, a vagyonkezelés és a gazdálkodás során a törvény céljai érvényesülésének ellenőrzése céljából - a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületébe Balog Zoltánt 2019. június 1-től 2024. május 31-ig terjedő időtartamra tagnak nevezi ki - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor volt EMMI minisztere, a Fidesz pártalapítványának az elnöke korábban romaügyi miniszterelnöki biztos is volt. A 168Óra írta meg április elején, hogy ezen megbízatása megszűnt, feladatait Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője vette át. Balog Zoltán még március elején az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a tavalyi választás után kérte a miniszterelnököt és az utódját, hogy a romák felzárkóztatásával kapcsolatos összegzésre és javaslatok kidolgozására hagyjanak neki időt, a témát még nem akarja elengedni. Ezt miniszterelnöki megbízottként megtette, szerinte ezzel véget is ért a megbízatása.

Egy május 31-én megjelent kormányhatározat, és Orbán Viktor utasítása szerint azonban Balog Zoltán 2019. június 1-től társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik tovább.

A tevékenysége keretében eljár a miniszterelnök által meghatározott társadalmi ügyekben, és ellátja azok koordinációjával kapcsolatos feladatokat, segíti a kormányzati eredmények és célok nemzetközi megismertetését - derült ki a Magyar Közlönyből.

Ajánlom

További belföldi híreink