Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-04 17:24:00

A kormány elutasítja az ÁSZ-elnök javaslatát

A Pénzügyminisztérium nem támogatja az ÁSZ elnökének egy lapinterjúban felvetett javaslatát, hogy a családok megtakarításainak növelése érdekében a munkavállalók bérének egy részét a dolgozó megtakarítási számlájára kellene utaltatni.

A kormány elutasítja az ÁSZ-elnök javaslatát

A Pénzügyminisztérium az ATV megkeresésére közölte: A Pénzügyminisztérium álláspontja szerint a munkavállaló szabadon rendelkezik az adózott jövedelméről, mi abba nem kívánunk beleszólni, így a javaslatot nem támogatjuk.

Domokos László a Világgazdaságnak adott interjút, szerinte a mostani helyzetben a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy a saját maga tartalékolásán túl a lakossági megtakarítások előmozdításában is konkrét lépéseket tegyen. - A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak - mondta a lapnak az ÁSZ elnöke, aki szerint így a háztartások 5-10 ezer forintonként össze tudnának spórolni egy megfelelő megtakarítási állományt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink