Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-04 06:20:00

Tényleg mondják le a budapesti hajóutakat Dél-Koreában és Kínában

A turisztikai szakértő reméli, ha sikerül ezt a múlt heti tragédiát feldolgozni, továbbra is szívesen látogatják majd Ázsiából Magyarországot.

Tényleg mondják le a budapesti hajóutakat Dél-Koreában és Kínában

Dél-Koreában sorra mondják le az utazásokat annál a turisztikai irodánál, amely azt az utat szervezte, amelynek egyik csoportja a hajókatasztrófa áldozata lett. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró elmondta az ATV Start műsorában, hogy Budapestnek nagy vonzereje van Ázsiában is, és ha sikerül ezt a tragédiát feldolgozni, akkor vélhetően továbbra is szívesen látogatják Budapestet.
   
Ez egy olyan kivédhetetlen baleset volt, amilyen egy főúton is előfordulhat, ha egy kamion nekimegy egy személyautónak, jegyezte meg. Sajnos valóban mondtak le hajóutakat, folytatta, állítólag Kínában és Dél-Koreában olyan utasításokat adtak ki, hogy ne szervezzenek az idegenvezetők ilyen hajóutakat.
 
Ha majd kiderül, hogy valójában mi történt, akkor remélhetőleg visszavonják ezeket az utasításokat, tette hozzá Kiss Róbert Richárd. Azt is lehet hallani, hogy Koreában állítólagos hiányosságokról terjesztenek híreket, közölte, de ha bebizonyosodik például, hogy a szállodahajó kapitánya követett el baleseti bűncselekményt, mivel nagy sebességgel érte utol a Hableány nevű turistahajót, akkor ezek a feltételezések megszűnnek.
 
A turisztikai újságíró elmondta, hogy az elmúlt időszakban 200 ezer kínai turista jött Magyarországra, és mellettük még indiaiak és koreaiak is. Ezt tapasztalhatjuk a főváros utcáin is, tette hozzá. Említette, hogy összességében Magyarországra a németek jönnek legtöbben, Budapesten a britek vannak legtöbben, Kína pedig az első tíz legtöbb turistát küldő ország között van.

Szó volt arról, hogy a koreaiak számára az elfogadás, megnyugvás szempontjából a legfontosabb, hogy a holttesteket minél hamarabb megtalálják. A turisztikai hozzáállás ilyen esetben az, magyarázta az újságíró, hogy amikor már lehet tudni, valójában mi történt, minél előbb be kell zárni azokat a kiskapukat, fogalmazott, amelyek azt sugallják, hogy hiányosság, mulasztás történt. Pontos információkra és pozitív impulzusokra van szükség, jelentette ki Kiss Róbert Richárd.

Lehet-e, és ha igen, mekkora visszaesésre kell számítani a budapesti turizmusban?

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink