Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-02 09:50:00

Bakondi: jelentősebb rendőri erőkre van szükség az ország belsejében

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azzal, hogy szombattól újra részt vesznek a katonák is a déli határ védelmében, átcsoportosíthatók lesznek bizonyos rendőri erők a határról.

Bakondi: jelentősebb rendőri erőkre van szükség az ország belsejében

Bakondi György azt mondta:

a következő három hónapban jelentősebb rendőri erőkre van szükség az ország belsejében a Maccabi Európa Játékok, a Forma 1-es Magyar Nagydíj valamint a balatoni főidény miatt is.

Ilyenkor a rendőri erők jelenléte a közbiztonság fenntartásában kiemelt jelentőségű - tette hozzá.

A migrációs helyzetről szólva Bakondi György azt mondta: a balkáni útvonalon növekedés tapasztalható - idézte az MTI az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elhangzottakat. Ez jelentkezik a magyar határnál is, ahol mintegy 4700 elfogás és visszakísérés történt az év első öt hónapjában. Hozzátette: a korábbi időszak heti száz fős átlaga májusban megduplázódott és nagyobb csoportok is kísérleteznek az átjutással a magyar határon.

Emellett a horvát-bosnyák határ térségében kialakult kritikus helyzet miatt kellő figyelemmel kell kísérni az onnan a magyar határ felé próbálkozók mozgását is. Készenlétben kell állni, hogy akár a horvát határszakaszt is megerősítsük - hívta fel a figyelmet Bakondi György.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink