Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-29 07:00:00

Fekete-Győr az LMP-re és a Jobbikra vár Budapesten

„Kreatívan” igyekszik majd kihasználni a Momentum, hogy az európai mandátumokkal további lehetőségek nyílnak meg a párt számára. Fekete-Győr András elnök – a párt megerősödését követően – azt mondta: nem rúgnák fel az eddigi együttműködést az őszi önkormányzati választásra, de az elképzelhető, hogy a főpolgármester-jelölti versenyen lesznek még jelöltek.

A fővárosban és 11 megyében is a Momentum lett a harmadik erő az országban a Fidesz és a Dk után – ezt mondta Fekete-Győr András az ATV Start című műsorban. Az elmúlt évek „kőkemény” munkájának eredménye a nagyobb városok, és ez egybevágott a párt hálózatépítési stratégiájával is. A kérdésre, miszerint újranyitnák-e a korábban, önkormányzati szinten megkötött megállapodásokat, a Momentum elnöke elmondta, hogy áprilisban mindenki arról beszélt, hogy az LMP és a Jobbik be fog lépni ebben az együttműködésbe. Ezeknek a tárgyalásoknak az újranyitását jelentené ez.

Fekte-Győr elmondta, hogy senkit nem zárna ki az együttműködésből, és szükség van arra is, hogy kerületről kerületre megvizsgálják az eredményeket. Előfordulhat ugyanis, hogy van olyan hely, ahol a fenti pártok jobban szerepeltek, mint más kerületekben. A kérdésre, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét támogatják-e, azt felelte: nem változott az álláspontjuk, az előválasztást megnyerő jelöltet támogatják majd. Azt is el tudja képzelni a politikus, hogy lesznek még jelöltek, szerinte „minél nagyobb a verseny, annál jobb”. A Momentum elnöke azt is elmondta, hogy az európai parlamenti képviselet további lehetőségeket jelent a párt számára, jelöltjeik ugyanis szövetségeket fognak építeni az Európai Parlamentben.

Jelenleg – tette hozzá Fekete-Győr – a harmadik legerősebb pártcsalád tagjai, és onnan küzdenek majd a jogállamiság, az európai költségvetés elfogadása ügyében is. Képviselőik ráadásul Magyarországon is betekintési joggal rendelkeznek majd, és szeretnék „kreatívan használni” a megkapott lehetőségeket. A politikus elmondta: több olyan esetről is hallott, amikor köztisztviselőknek kellett lefotózniuk a szavazólapjaikat.

Mint mondta, az EP-beli viták során nem szabad destruktívnak lenni a Fidesszel szemben, a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatása ügyében lehetséges az együttműködés, miközben más ügyekben határozottan ellenfélként kell fellépnünk.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink