Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-28 19:11:00

Ez lenne Macron ajánlata Orbánéknak?

Macron francia elnök ma délután az EU-csúcs elött találkozott a V4-ek miniszterelnökeivel, köztük Orbán Viktorral, hogy arról egyeztessenek: ki legyen Juncker utóda. Surján László korábbi KDNP-s EP-képviselő, az EP egykori alelnöke Facebook-posztja szerint Vestagert, Barniert és Timmermanst ajánlotta a figyelmükbe.

Orbán Viktor néhány hete jelentette be: megvonja támogatását Manfred Weber néppárti csúcsjelölttöl. Helyette (korábbi információk szerint) a Brexit-főtárgyaló Michel Barniert támogatnák. Macron francia elnök szintén nem támogatja Webert, de a csúcsjelölti rendszert sem. Merkel és a CDU viszont Weber mellett állt ki.

Mint arról beszámoltunk, Macron találkozóra hívta ma az EU-csúcs elött a V4-es miniszterelnököket, hogy egyeztessen velük az új európai bizottsági elnök személyéről. Erről a találkozóról posztolt egy képet Surján László korábbi KDNP-s EP-képviselő, az EP korábbi alelnöke az alábbi kommentárral: “Margrethe Vestager, Michel Barnier, Frans Timmermans. Ők Macron lehetséges bizottsági elnök jelöltjei”.

Ajánlom

További belföldi híreink