Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-27 07:03:00

Szijjártó Péter “brutális” brüsszeli vitákra számít

Brutális brüsszeli vitákra számít Szijjártó Péter az elkövetkező hónapokban, a bevándorláspárti és- ellenes tengely mentén. A külügyminiszter szerint Gyurcsány Ferenc nem néz Híradót.

A Nyugat-Balkánon tízezrek torlódtak fel, Gyurcsány Ferenc valószínüleg nem nézi a Híradót, és nem látja, hogy milyen állapotok uralkodnak - így reagált tegnap éjjel a Bálnában Szijjártó Péter arra, hogy Gyurcsány Ferenc arról beszélt: nincs is migránsválság, Magyarországon pedig nincsenek is menekültek. A külgazdasági és külügyminiszter arra emlékeztetett a door step sajtótájékoztatóján a Bálnában, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja mindig is ellenezte a kerítés felépítését, a Demokratikus Koalíció képviselői pedig minden olyan javaslatot megszavaztak az Európai Parlamentben, amely erősíti a bevándorlást. Szijjártó Péter szerint a jövőben ismét nagyon kemény, “brutális” vita veszi majd kezdetét a bevándorlást támogató és elutasító erők között, Brüsszel pedig megpróbálja ránk erőltetni a kötelező kvótát.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az Európai Néppárt legsikeresebb pártja lett a Fidesz, Máltát csak azért nem előzi meg, mert ott kétpártrendszer van.

További belföldi híreink