Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-27 12:45:00

Petíció indult, hogy az MSZP egy helyet se kapjon az EP-ben

Civilek online petíciót indítottak annak érdekében, hogy az MSZP, a rekord alacsony választási eredménye miatt adja át az egy mandátumát Jávor Benedeknek. Azzal indokolták lépsüket, hogy Jávor Benedek az elmúlt öt évben a legkeményebben dolgozó magyar EP-képviselő.

Mint ismert az MSZP-Párbeszéd 6,66 százalékot kapott az EP-választáson, ami csak egy mandátumra elég. Tóth Bertalan pártelnök sajtótájékoztatón kijelentette, hogy azt egyelőre nem tudni, ki lesz a pártszövetség európai parlamenti képviselője, arról ugyanis a választmány dönt majd. De, ahogy ígérte, ő nem veszi át a mandátumot.

Közben a peticiok.com-on jelent meg egy felhívás. "Sokan vagyunk, akik az MSZP-Párbeszéd listára Jávor Benedek bejuttatása miatt szavaztunk. Arra kérjük ezért a rekord alacsony választási eredményt elérő MSZP-t, hogy a globális klímakatasztrófa kellős közepén adja a megszerzett mandátumát a lista negyedik helyén álló Jávor Benedeknek, aki a zöld ügyek egyik leghitelesebb képviselője, és egyben az elmúlt 5 év legelismertebb, legkeményebben dolgozó magyar Európai Parlamenti képviselője!" - írják a kezdeményezők.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink