Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-27 09:54:00

Díszpolgár lett Bálint gazda

A Somogy megyei Várdán lett díszpolgár Bálint gazda.

Díszpolgár lett Bálint gazda

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, a 16. kerületi képviselőtestület fideszes többsége többszöri alkalommal leszavazta Bálint György, azaz Bálint gazda díszpolgárságát. Az egyik fideszes képviselő, Vincze Ágnes azzal indokolta döntését, hogy „ha pitiség, ha nem, én sem SZDSZ-es múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György”. A kertvárosban élőket mélységesen felháborította az eljárás, és civil kezdeményezésre alternatív díszpolgári díjat hoztak létre, de több vidéki város jelezte, kitüntetnék a legendássá vált kertészmérnököt.

Most a Somogy megyei Várda polgármestere döntött úgy, hogy díszpolgári címet adományoz Bálint gazdának. Varga András a Népszavának kifejtette: „Gyuri bácsi régóta kapcsolatban áll a faluval, a kétezres években komoly segítséget nyújtott, hogy mi lehessünk az ország első madárbarát települése. Akkor merült fel az ötlet, hogy díszpolgárra választjuk, amikor a februárban kiderült, milyen méltatlan helyzetbe került lakóhelyén, a 16. kerületben.”

Bálint gazda a lapnak a mostani kitüntetéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy rosszul esett neki a díszpolgári cím leszavazásának indoka, de mint mondja, „ha nincs ez a kirohanás, talán már nem foglalkoznának velem annyit, de így elég komoly reflektorfénybe kerültem. Rengetegen megkerestek, sokan személyesen is, szegény feleségem nem győzött kávét főzni.”

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink