Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-26 23:54:00

“Minden visszacsinálható” - Szájer Józsefet a Néppártról kérdeztük a Bálnában

Hogyha a Néppárton belül lehetséges ez, akkor abban vagyunk érdekeltek, hogy minél inkább maradjunk. “Minden nyitva van, minden visszacsinálható” - nyilatkozta Szájer József az atv.hunak adott villáminterjuban. Weber csúcsjelölti támogatása viszont azok után nem igazán, hogy ebben a miniszterelnök már állásfoglalt - derült ki a szavaiból.

“Minden visszacsinálható” - Szájer Józsefet a Néppártról kérdeztük a Bálnában

13 mandátum megszerzése befolyásolhatja a Fidesz néppárti tagságát adott esetben?

 - Természetesen, hiszen a Néppárton belül ugyanaz a küzdelem folyik, mint ami folyik, a nagy meccs a bevándorláspárti és bevándorlásellenes erők között. Abban, hogyha mi jól szereplünk, ráadásul, ahogyan látjuk a beérkező adatokból, hogy a kollégáink, testvérpártok meg nem szerepelnek olyan jól, akkor  igenis van jelentősége annak, hogy azt az erőszárnyat erősíti a Fidesz az Európai Néppárton belül, amely talán eddig kevésbé volt hangos, kevésbé volt zajos. De ennek ellenére mégiscsak nagyobb erőt jelenít meg, úgyhogy ez valóban befolyásolhatja.

Gulyás Gergely a Magyar Nemzetnek adott egy interjút tegnapelőtt és arra, hogy egy olyan “kettős politikát” vihetnek-e önök az EP-választás után Brüsszelben, hogy például a Konzervatívokhoz tartoznának mint pártcsaládhoz, viszont a fideszes KDNP-s képviselők, Önök a néppárti frakcióban ülnek. Gulyás Gergely szerint ez kizárólag akkor lenne lehetséges, ha valamilyen szövetség vagy összefogás van a Néppárt, illetve a Konzervatívok között. Ez nem egy fából vaskarika megoldás?

 - Igen. Szerintem jelen pillanatban korai egy ilyen kérdésre választ adni. Ilyen műfaj az Európai Parlamentben természetesen nem létezik, hogy valaki egyik helyen ül és aztán másik pártcsaládhoz tartozik. Bár tudni kell, hogy a konzervatívok mögött nem igazán áll egy ütőképes párt ebben a tekintetben. De mi nyitva vagyunk minden opcióra. Természetesen, hogyha a Néppárton belül lehetséges ez, akkor abban vagyunk érdekeltek, hogy minél inkább maradjunk. Hiszen nem mi kezdtük el az ezzel kapcsolatos vitákat a Néppárton belül.

Reparálható még a Fidesz és a Néppárt kapcsolata?

 - Én azt gondolom, hogy igen, hiszen jelen pillanatban maga a felfüggesztés ténye is ezt mutatja. Az a tény pedig, hogy a felfüggesztést mindenki támogatta vagy elsöprő többséggel mi magunk is megszavaztuk az erre vonatkozó javaslatot, - hiszen a mi aktusunknak az eredménye is ez - természetesen minden nyitva van, minden visszacsinálható.

Az is, hogy esetleg Manfred Webert támogatja, mint csúcsjelöltet a Fidesz? Vagy azt azért már nem?

- Ez nem az én dolgom, hiszen a jelölés a miniszterelnököknek az ügye. Nyilvánvalóan a miniszterelnök úr ebben elég világosan állást foglalt.

 

Ajánlom

További belföldi híreink