Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-25 13:39:00

Optimistán várja a vasárnapot a Momentum elnöke

Lopásgátló reformcsomagot jelentett be a Momentum az EP-választási kampány hajrájában, mégpedig Guy Verhofstadttal. Ezzel kapcsolatban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy az Unió szervei ne a magyar embereket büntessék a kormány politikája miatt. Ehelyett azt javasolják, hogy egy független ügynökség döntsön az uniós pénzek magyarországi elosztásáról. Három lépést szeretnének annak érdekében megtenni, hogy Magyarországon ne lehessen úgymond ellopni az uniós támogatásokat.

Optimistán várja a vasárnapot a Momentum elnöke

Ehhez azonban – tette hozzá – szövetségesekre van szükségük, ezért tartja fontosnak, hogy Guy Verhofstadt támogatja kezdeményezésüket. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy Macron francia elnök támogatóinak csatlakozásával a liberális pártcsalád a jelenleginél sokkal erősebb lesz a következő EP-ben.

Fekete-Győr András elmondta azt is: nem elégedett azzal, hogy pártja mindössze 300 szavazóköri delegáltat tudott delegálni az EP-választásra és szeretné, ha az őszi önkormányzati választáson más lenne a helyzet. Ezzel együtt úgy látja, a munka másik részében, vagyis abban, hogy bevigyék a Momentumot az Európai Parlamentbe, ennél lényegesen jobban állnak.

Azt is hozzátette: a Momentum továbbra is nyitott arra, hogy a Jobbikkal és az LMP-vel kibővítsék a budapesti együttműködést az önkormányzati választás előtt.

Fekete-Győr András (Momentum)

 

Ajánlom

További belföldi híreink