Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-25 09:47:00

Döbbenet: országosan több mint 900 holttestet nem tudnak azonosítani

Csak Szegeden húsz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyet még nem tudtak azonosítani. Egy női testről 1998 óta nem tudni, hogy ki lehetett - írja a delmagyar.hu-ra hivatkozva az Index.

Döbbenet: országosan több mint 900 holttestet nem tudnak azonosítani

A rendőrség országos listáján jelenleg valamivel több mint 900 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel. Közülük húszat Szegeden találtak meg. A legkorábban, 1998. december 14-én egy nő személyleírása és ruházatának ismertetése került ki a honlapra. A test végtagjai hiányosak, porcelán fogpótlása volt, és egy világosbarna otthonkát viselt, amikor meghalt. A legutóbb, idén február 1-jén pedig annak a férfinak a személyleírását közölték, akit aznap gázolt halálra a vonat az egyik szegedi vasúti átjáróban. Iratokat nála sem találtak, ráadásul a vonatbaleset miatt igazán pontos adatokat sem tudtak közölni róla. Annyit tudni, hogy 30 és 60 év közötti lehet, elhízott, ősz hajú és kék szemű - írja a portál. 

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú a rendőrségi protokoll. Nyilvántartásba kerülnek, ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a fogazatot, egyedi azonosítókat, például tetoválást, műtéti heget, protézist keresnek rajtuk. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át. A halottvizsgálatkor DNS-mintát is vesznek.

A megtalált holttestek közül nagyon sok a hajléktalan. A perifériára szorult embert általában a családja sem keresteti. 

atv.hu

További belföldi híreink