Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 19:49:00

Újabb részletek: Megfélemlítették és bántalmazták is azt a nőt, akit saját férje rabolt el

Hozzátartozóját - tudomásunk szerint a feleségét - ejtette túszul és tartotta fogva hetekig egy nógrádi férfi. Elfogásakor a házában kábítószert is találtak. Végh József kriminálpszichológus azt mondta Híradónknak, legtöbbször a házastárs úgy véli, joga van arra, hogy a párját fogva tartsa.

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség egy hatvani férfi házához. A 49 éves B. Tibor itt tartotta fogva hozzátartozóját, csaknem 20 napig.

"2019. január 6-án az éjszakai órákban Etes belterületén hozzátartozóját erőszakkal arra kényszerítette, hogy gépkocsijába szálljon be, majd őt akarata ellenére hatvani lakásába vitte. A gyanúsított ezt követően a nőt 2019. január 25-ig a lakásában tartotta." - válaszolta megkeresésünkre Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


Híradónk úgy értesült a férfi a feleségét tartotta fogva hetekig. A házkutatáskor a nyomozók több darab előre csomagolt kábítószergyanús fehér port is találtak és foglaltak le. Az elvégzett kábítószergyorsteszt pedig pozitív jelzést adott. A gyanúsított, hogy megakadályozza a nő szökését, megfélemlítette és bántalmazta is.

Végh József kriminálpszichológus azt mondta Híradónknak, legtöbbször a házastárs úgy véli, hogy joga van arra, hogy a párját fogva tartsa.

"Ilyen esetekben általában a háttérben az áll, hogy megromlott a párkapcsolat. És, helyre akarja hozni a megromlott párkapcsolatot, és azt reméli, hogy ha fogva tartja, vagy elviszi, vagy mozgásában korlátozza. Ne, adj isten beszélget vele, vagy más eszközt is használhat, akkor vissza tudja téríteni magához." - fejtette ki Végh.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

atv.hu

További belföldi híreink