Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 09:10:00

Tizenegyszer élesztették újra, most sportorvosi engedélyt kapott Ádám

Duhaj Ádám történetéről 2018. január végén számolt be a sajtó. A Dabas 16 esztendős futballistája bombagólja után esett össze egy felkészülési mérkőzés en.

Ádámot hétszer élesztették újra a futballpályán, majd a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán négyszer hozták vissza a halálból.  Egy ideig műszívre kötve tartották életben. Kiderült, vele született koszorúér rendellenesség miatt került vészhelyzetbe.

Három héttel később kiengedték a kórházból, egy éve már az edzések megkezdésére is engedélyt kapott Merkely Béla professzortól – folyamatos ellenőrzések mellett.

A területileg illetékes sportorvos idén tavasszal azonban nem adta ki a versenyszerű sportoláshoz szükséges sportorvosi engedélyt, mondván, akinek olyan betegsége és szívműtétje volt, mint neki, annak le kell mondania a labdarúgásról.  Az is elhangzott, hogy válasszon magának más – kisebb terheléssel együtt járó – sportágat – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Ádámék Merkely professzortól kértek segítséget, a szakember szerint kollégája azért tagadhatta meg az engedély kiadását, mert nem akart felelősséget vállalni. Ádámon ezután újabb terheléses vizsgálatokat végeztek el, amelyek azt mutatták, a labdarúgó alkalmas a rendszeres sportolásra, így a bajnoki mérkőzésre is.

Szerdán aztán, 483 nappal azt követően, hogy tizenegyszer nézett át a túlvilágra, majd jött onnan vissza, Duhaj Ádám sportorvosi engedélyt kapott a Sportkórházban, így szombaton újra bajnoki labdarúgó mérkőzésen szerepelhet.

atv.hu

További belföldi híreink