Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 12:38:00

Szél Bernadett előbb-utóbb biztos csatlakozik valamelyik „csapathoz"

A független országgyűlési képviselő bár a Momentum mellett kampányolt, Jávor Benedek munkájára kívánja felhívni a figyelmet. Szél számára jelenleg az nem kérdés, hogy csatlakozik-e a Momentumhoz.

Jávor Bence munkájára kívánja felhívni a figyelmet, bár a Momentum mellett kampányolt Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az a lényeg, hogy az emberek elmenjenek szavazni, és behúzzák valahova az X-et.
 
Előbb-utóbb biztos, hogy csatlakozik valamilyen csapathoz, de most számára az nem kérdés, hogy csatlakozik-e a Momentumhoz – mondta Krug Emília kérdésére az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Számára az a kulcskérdés, hogy az ellenzéki oldalon van-e olyan organikus együttműködés, amelynek reményében neki tudnak vágni annak, hogy eredményeik legyenek – fogalmazott.

Feljelentés
 
A kormány februárban „tájékoztató" kampányt indított, mely során az utcákat óriásplakátok lepték el Jean-Claude Juncker és Soros György fenyegető arcképével, és a következő fontos tájékoztatással:

„Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel". Szél Bernadett a plakátkampány láttán februárban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Ezzel kapcsolatban arról beszélt a műsorban, hogy embert hallgattak meg a nyomozás kapcsán, az pedig ő volt. „Engem berendeltek a pincéjükbe, kikérdeztek, hogy szerintem sérült-e valakinek az érdeke" – részletezte. Arról beszélt, a rendőrségnek az lett volna a dolga, hogy eldöntse, hogy a plakátok „tájékoztató" kampánynak vagy politikai reklámnak számítanak, a rendőrség viszont csak az ő anyagaiból dolgozott. Szél viszont panaszt és panasz kiegészítést is tett, a műsorból pedig azt üzente: „le fogjuk játszani ezt a történetet". Majd leszögezte, hogy ő a nyakukra fog járni.
 
Szerinte az ellenzéki munkának most az a lényege, hogy ott kell lenni és „csinálni", akkor is, ha fárasztó vagy reménytelennek tűnik a munka.
 
Nem ért véget a trauma
 
Portálunk is beszámolt róla, hogy kedd este több száz fős egyenruhás tömeg gyűlt össze Törökszentmiklós főterén. A Mi Hazánk Mozgalom azért hirdetett cigányellenes tüntetést, mert a városban korábban egy - vélhetően bekábítószerezett - férfi leütött két másikat egy boltban. A Momentum szerint nem a gyűlöletkeltés a megoldás, ezért ellendemonstrációt hirdettek. A két tábor 100 méteres távolságra volt egymástól.
 
Szél ezzel kapcsolatban arról beszélt: demonstrálták azt, hogy nem maradnak csendben. „Én ma is kapcsolatban vagyok ott élő emberekkel. A trauma még nem ért véget: Ujhelyi István is beszámolt róla, hogy volt olyan kislány, aki nem tudta becsukni a szemét, mert féltek, hogy jönnek az emberek" – mesélte Szél.
 
A képviselő szerint korábban a városban nem volt probléma a roma és nem roma emberek között. Szerinte a szélsőjobb olyan helyeken jelenik meg, ahol felhalmozott szociális problémák vannak, majd hozzátette, hogy nem szabad hagyni, hogy a szélsőjobb erősödjön.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink