Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 10:31:00

Megszólalt a megvert táti plébános

20 évet ült börtönben a törökbálinti pap meggyilkolása miatt P. László, aki múlt vasárnap a táti plébánost, Mihály atyát is összeverte. A férfi 1995-ben ölte meg társaival a törökbálinti dr. Pelsőczy Ferenc atyát: P. László a parókián vizet kért tőle, aztán segítőivel megölték őt: a torkába egy tőrt vágtak, és ki is rabolták.

P. László a börtönből négy évvel ezelőtt szabadult, múlt vasárnapi támadása pedig nagyon hasonló volt a '95-ben történt esethez: a táti plébániára gyónásért, ételért és italért ment - írja a Bors.

Mihály atya szerdán a bíróságon azt mondta: nem haragszik P. Lászlóra, akinek háromezer forintot adott múlt vasárnap, hogy tudjon ételt venni, de a férfinak ez nem volt elég: újra visszament.
„Azt mondta, nem talált nyitva semmit, így kimentem a konyhába, kenyeret és kolbászt csomagoltam, vizet adtam neki. Ahogy azonban kiléptem a konyhából, közölte, hogy nem akar bántani, de neki pénz kell. Éreztem, hogy kezd melegedni a helyzet” - mesélte Mihály atya.

„Többször is elmondta, hogy nem akar bántani. Próbáltam nyugtatni, mondtam, hogy van szebb út is ennél, mire azt mondta, hogy ő már eladta a lelkét az ördögnek. Aztán megkérdezte, nem haragszom-e, ha megkötöz, míg pénzt keres a fiókokban.”

A megvert Mihály atya végül el tudott szaladni, de P. László utolérte őt: arccal a falhoz nyomta, megrángatta és lefogta. A férfit másnap fogták el Vácon, az esztergomi bíróságon hat év fegyházat kapott.

atv.hu

További belföldi híreink