Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 16:18:00

Halálra vertek egy görög turistát Budapesten - újabb fordulat

Nyomkövetővel a lábán ékezett a Fővárosi Törvényszék tárgyalójába, de a csütörtök reggeli ülésen egy váratlan fordulat után bilincsbe verve vitték el azt a kanadai férfit, aki két éve brutálisan agyonvert egy görög állampolgárt egy budapesti hostelben.

A hostel kínai tulajdonban állt, a vádlott kanadai, az áldozat görög, a szemtanúk japánok, németek és hollandok, az ügy egyetlen magyar résztvevője az a prostituált, aki miatt valójában kialakult a végzetesnek bizonyuló balhé - olvasható a borsonline.hu-n.

A 25 éves kanadai férfi még 2017. június 3-án hajnalban egy józsefvárosi hostelben összeszólalkozott egy görög turistával, aki szintén ott szállt meg. A vádirat szerint az 56 éves görög férfi először a szolgáltatásokon vitázott össze egy prostituálttal, a kanadai férfi ebbe avatkozott bele, amikor a zárt ajtót feltörve brutálisan helyben hagyta a görögöt. Aztán az épület előterében egy rúgással és taposással valósággal kivégezte.

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, azonban a férfi életét már nem tudták megmenteni. A rendőrök miután azonosították az elkövetőt, még aznap elfogták, és halált okozó testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi azóta házi őrizetben volt.

A csütörtöki tárgyalásra lábbilincsben, a barátai társaságában érkezett. Az ügyészség korábban három és fél évet javasolt a büntetésének, így az erős, sportos testalkatú férfi joggal reménykedhetett abban, hogy ennyivel megússza.

Az áldozat családja mélységesen felháborodott, hogy néhány évvel megúszhatja a támadó, így a fejlemények egy kis megnyugvást jelentenek számukra.

atv.hu

További belföldi híreink