Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 07:19:00

Elege lett: elhagyná az országot Benkő László

„Eszünkbe jutott, hogy elköltözzünk Magyarországról” – árulta el a Blikknek Benkő László.

Elege lett: elhagyná az országot Benkő László

Az Omega együttes súlyos betegségen átesett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésze azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik a billentyűshöz és fiához, Balázshoz. A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, amely miatt nem is kárhoztatják őket Benkőék, ám azt sem rejtik véka alá, az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozás komoly bevételkiesést könyvelhet el.

"Nehéz időszakon vagyunk túl, nyilván a rendőrség munkájába nem szólhatunk bele, de furcsa volt ez az ellenőrzés-sorozat..." – magyarázta Benkő Balázs. "Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, úgy tűnik, sosem térül meg."

A razziasorozattal kapcsolatban a Blikk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amelynek kommunikációs osztálya írásban reagált:

„A rendőrök 2019. április 13-án és 14-én bejelentés alapján jelentek meg a szórakozóhelyen, mivel az ott lévők feltehetően kábítószert fogyasztottak. A kétnapos akció eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 47 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt” – írta a BRFK.  

Benkőéket elkeserítette, hogy míg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak itthon, így tulajdonosként sem léphettek fel, az Omega-zenész európai turnéját készítették elő Angliában.
"Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a hazai zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk" – mondta Benkő László. "Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba..."

Ráadásul Benkőék emlékezetében élénken él, hogy balatoni szórakozóhelyük, a zamárdi Partyfészek is állandó támadások kereszttüzében állt, majd lebontották. Most úgy érzik, a Fészek Kulturális Központ került célkeresztbe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink