Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 17:54:00

Naponta el kell viselniük a mentősöknek a verbális bántalmazást

Utcán őrjöngő, meztelen fiatal támadt mentősökre Budapesten. A mentődolgozók szövetségének elnöke szerint, mostanában egyre gyakoribb, hogy kollégáit fizikálisan bántalmazzák.

 

 

Utcán őrjöngő, meztelen fiatal támadt mentősökre Budapesten. A férfi a műegyetemnél kezdett kiabálni. Miután a mentők kiértek hozzá, többször is ököllel ütött feléjük. Végül csak rendőri segítséggel tudták ellátni és kórházba vinni. A férfi ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt indult eljárás.
 
A műegyetem mögött, a kollégium közelében kezdett őrjöngeni a 30 év körüli férfi. Délután 4 órakor, meztelenül ordibált a kereszteződésben. A környező utcák napközben főleg diákokkal és tanárokkal van tele, úgy tudjuk közülük két fiatal próbálta megállítani. Lefogták, majd hívták a mentőket. A férfi a mentősökre is rátámadt, de csak a mentőautóban tudott kárt tenni. Letörte a tükröt, és többször rácsapott, ami miatt több helyen behorpadt. A mentőknek végül rendőrök segítettek, megbilincselték a dühöngő férfit, majd kórházba szállították.
 
Legutóbb februárban számolt be az ATV Híradója hasonló esetről. Akkor zalaegerszegi mentősökre támadt egy sérült. Már elindultak vele a kórházba, amikor a férfi a mentőautóban egyre agresszívabbá vált. Toporzékolt, az egyik mentőápoló kezéből kirúgta a műszert, aztán combon rúgta.

„Mostanában a fizikális bántalmazás is egyre gyakoribb kezd lenni. A verbális az folyamatos, azt kell, hogy mondjam, hogy szinte a munka velejárója lett” 

– erről beszélt Híradónknak Kusper Zsolt. A mentődolgozók szövetségének elnöke szerint, kollégáinak szinte naponta kell elviselniük hasonló támadásokat. A mentősök pedig nem tehetnek semmit, maximum bezárkóznak a mentőautóba, vagy elmenekülnek. „Annyi lehetőségük van, hogy egyrészt jelentik természetesen a központ irányába, illetve karhatalmi segítséget vesznek igénybe, tehát rendőrség segítségét fogják kérni, addig pedig megpróbálnak valamilyen formában védekezni” – részletezte Kusper Zsolt.
 
A meztelenül őrjöngő férfi ellen, a rendőrség eljárást indított. „Az, hogy valaki meztelenül szaladgál, önmagában még nem bűncselekmény, mert szeméremsértést nem valósít meg, garázdaság akkor van, hogyha dolog elleni erőszakot megvalósít, tehát megrongálja az autókat, és ha személyekre is támad, ezek a személyek pedig mentősök, az közfeladatot ellátó személy elleni erőszak” – fejtette ki Borbély Zoltán, jogász.
 
A férfi valószínűleg drog hatása alatt állt.

atv.hu

További belföldi híreink