Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 09:30:00

Megdöbbentő, hogy érte halálos baleset a magyar villanyszerelőt

A halála előtt pokoli kínok között szenvedett majd' egy héten át a kórházban Lövei Zsolt, akit a munkája közben súlyos áramütés ért.

Megdöbbentő, hogy érte halálos baleset a magyar villanyszerelőt

Az édesapa a tragédiát megelőzően a főnökével egy szemerei kúriához ment ki, hogy a meghibásodott térvilágítási rendszert megjavítsák. Miután a helyszínen a gondnok megmutatta nekik, hogy hol van a hiba a hálózatban, munkához láttak. A kétfős csapat irányítója Zsolt főnöke volt, aki először áramtalanított, majd a kültéri világítást kapcsoló szerelvénydobozt szétszedte, az ott talált vezetéket pedig a földön kezdte javítani - olvasható a Blikken.

Egy szakvélemény szerint a területet, ahol a szétdobált vezetékek voltak, nem kerítette el, pedig a kúriában több vendég is tartózkodott. Miután végzett a javítás ezen részével, odament a meghibásodott lámpatesthez, amit szintén megreparált, végül pedig, hogy megnézze, jó munkát végzett-e, újra áram alá helyezte a rendszert. Megelégedésére a lámpa világított, ezért úgy döntött, felállítja a világítótestet az eredeti pozíciójába. Ehhez a művelethez azonban már nem kapcsolta le újra az áramot, ezért a fűben szétszóródott, feszültség alatt álló, szigeteletlen vezetéktől áramütést szenvedett a kapcsolószekrény előtt térdelő és ott szerelési munkákat végző Lövei Zsolt.

A helyszínen azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, majd kórházba szállították. Lövei Zsolt halálos balesete miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

„Egyértelmű, hogy Zsolt halálához főnöke hibája vezetett. Ha elkeríti a területet, avagy figyelmezteti a beosztottját, Zsolt ma is élne. Remélem, a bíróság kimondja a cégvezető felelősségét, és utána a gyászoló özvegy és a félárván maradt gyerek sérelemdíját is megítélik”

– közölte dr. Lichy József ügyvéd.

A cégvezető tagadja a bűnösségét, többek között azzal védekezve, hogy ő figyelmeztette a beosztottját, hogy ne menjen a vezetékek közelébe, mert áram alatt vannak.

atv.hu

További belföldi híreink