Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 16:57:00

Leégett békéscsabai malom: nyilatkoztak a tulajdonosok

A leégett békéscsabai István-malom tulajdonosai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy "a város legszebb, ikonikus épülete ismét eredeti állapotában pompázzon" - közölte az épületet tulajdonló István Malom Kft. képviselője szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Leégett békéscsabai malom: nyilatkoztak a tulajdonosok
Fotó: MTI

Hégely Sándor elmondta, hogy komoly terveik voltak az épület hasznosítására, és kedden este a helyszínen követte, hogyan "porladnak szét az álmaik". "Végig azért izgultam, hogy ne legyenek személyi sérülések, s hogy ne omoljon össze az épület" - tette hozzá. Közölte, a napot építész szakemberekkel való konzultációkkal töltötte, és végig arról tárgyaltak, hogyan lehetne újjáépíteni a malmot.

Emlékeztetett arra, hogy az első gőzmalom 166 éve épült, majd a 19. század második felében bővítették - írja az MTI. A malom 1915-ben egyszer már leégett, azután nyerte el a mostani formáját. Az épület évek óta üresen állt, de Hégely Sándor nem tudta megmondani, hogy vajon áramtalanítva volt-e az ingatlan.

Kérdésre válaszolva jelezte, hogy telephely-biztosításuk van, de hogy az pontosan mire terjed ki, azt még vizsgálják. Az egykori István-malom Békéscsaba belvárosában álló épülete kedden égett le. A lángokat - amelyek átterjedtek egy kisebb melléképületre is -, késő este sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink