Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 13:07:00

Karácsony: a fővárosi kormányhivatal képtelen ellátni a népegészségüggyel kapcsolatos feladatait

A fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztálya 2018 vége óta képtelen ellátni a feladatát, így gyakorlatilag azóta senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten megtették-e "a patkánymentes állapot fenntartásához szükséges lépéseket" - mondta Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester szerdán Budapesten újságíróknak.

Karácsony: a fővárosi kormányhivatal képtelen ellátni a népegészségüggyel kapcsolatos feladatait

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai üléséről beszámolva arról beszélt: a testület, amelynek tagja, zárt ülésen olyan előterjesztést tárgyalt, amelyben a fővárosi önkormányzat és a fővárosi kormányhivatal bevallotta azt, hogy a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az év vége óta képtelen ellátni a feladatát. Ennek valószínűleg a kormány "ostoba" munkaerő-politikája az oka - jelentette ki.   

Karácsony Gergely elmondta, a kormányhivatal 2018 végén jelezte, hogy nem tudja ellátni a népegészségüggyel kapcsolatos feladatait. A kormányhivatalnak kellett volna ellenőriznie, hogy a patkány- és csótánymentesítési munkákat elvégezték-e, de szerdán kimondták: 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.   

"Nem tudjuk azt, hogy Budapesten mekkora problémát jelent a patkányinvázió"

- fogalmazott Karácsony Gergely, hozzátéve, a bizottsági ülésen "vallották be", hogy változtatni kell a szerződéseken a munkák ellenőrzése érdekében.  

Az ellenzéki politikus azt mondta, továbbra is súlyos kételyeik vannak, hogy a szükséges munkákat elvégezték-e, tekintettel a lakossági patkányészlelések számára.   

Trippon Norbert (MSZP), a közbeszerzési bizottság elnöke arról beszélt, a testületnek azt javasolta, hogy rendkívüli ülés keretében tételesen vizsgálják ki a patkánymentesítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás körülményeit, de a fideszes többség ezt elutasította. Ezért a következő napokban megfontolja, hogy bizottsági elnöki jogkörével élve összehívjon-e egy rendkívüli ülést - közölte.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink