Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 16:35:00

Élete végéig harcolhat a rákkal a magyar ökölvívó világbajnok

Miló Viktória testén tíz éve találták az első rosszindulatú bőrrákos elváltozást. Az ökölvívó világbajnokot akkor azonnal megműtötték, ám azóta többször is kés alá kellett feküdnie.

"Egy piros folt jelent meg a mellkasomon, ami néha viszketett és hámlott a felszíne" - mesélte az első bőrelváltozásról Miló Viktória a keddi Jakupcsek Plusz című műsorban. "Elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy semmi komoly nincs, biztos valamelyik nyakláncomra vagyok allergiás."

Ekkor meg is nyugodott a sportoló, ám másfél év múlva egy véletlennek köszönhetően kiderült: mégsem allergiás tünete van.

"A plasztikai sebészhez mentem vissza kontrollra. A felesége és az édesanyja is bőrgyógyász és amint meglátták a mellkasomon a foltot megkérdezték, hogy mióta van rajtam. Mondtam, hogy másfél éve. A vizsgálat után kiderült, hogy basaliómám van, ami a rosszindulatú daganat egyik fajtája. Még aznap megműtöttek. Vele párhuzamosan a bal vállamon is láttam egy ugyanolyan kipirosodást. Aznap kettőt távolítottak el rólam. Ez 2009 júniusában volt, azóta hatszor mondták, hogy bőrrákom van, háromról beigazolódott, hogy valóban rosszindulatú az elváltozás."

Miló Viktóriának azóta negyed, illetve félévente kontrollra kell mennie, hogy végignézzék a testét.
"Tavaly decemberben volt az utolsó műtétem" - mesélte. "Azt mondták, hogy ez életem végéig elő fog fordulni."

Jakupcsek plusz - 1. rész 2019.05.21.

 

További belföldi híreink