Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 19:50:00

Az autóvásárlás közterhei: reagált a Pénzügyminisztérium

Jelentősen csökkentené az autóvásárlással járó közterheket a kormány – értesült a hvg.hu. A hírportál szerint így fiatalítanák a magyarországi autóállományt. Ezzel párhuzamosan nőne viszont regisztrációs adó, hogy fékezzék a külföldről érkező, rossz minőségű autók behozatalát. Szurok András riportjában annak járt utána, hogy mindez mennyire könnyítheti meg az autóváltás előtt állók életét.

Csökkentené a kormány az autóvásárlás közterheit

 

A HVG birtokába került tervezet szerint ugyanis jelentősen csökkentenék az autóvásárlással járó közterheket, hogy így ösztönözzék újabb autók vásárlására az embereket. Egy használtautó kereskedésben azt mondják, náluk leginkább az 1 és 3 millió forint közötti autókat keresik, és a vevők már kerülik az olcsó dízeleket az utóbbi évek botrányai miatt. Ennek ellenére még mindig sok ilyen autó érkezik az országba.  

Az egyik autós szakportál vezetője azt mondja, hogy még mindig nagyon sok műszakilag alkalmatlan autó közlekedik az országban. Egy fotót is küldött stábunknak egy teljesen szétrohadt kasztnijú kocsiról, amely vígan közlekedik a forgalomban, holott inkább a roncstelepen lenne a helye.

Kovács Kázmér szerint kifejezetten fontos lenne, ha külön foglalkoznának az öreg autók átírási illetékével, mert ez rengeteg problémát okoz, ugyanis sok esetben az átírás költsége meghaladja az autó értékét is.

A sajtóban megjelentekre a Pénzügyminisztérium úgy reagált, hogy a 2020-as adótörvény előkészítése még folyamatban van, és nem várható radikális változás.

atv.hu

További belföldi híreink