Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-21 14:51:00

Európa választ: így készül Krug, Sváby és Rónai

Ritkán kerül egy műsorban képernyőre Krug Emília, Sváby András és Rónai Egon, ám vasárnap kivételesen együtt fognak dolgozni. Az európai parlamenti választás hozza össze a tévéseket: ugyanis vasárnap este 17:55-től közösen lesznek adásban az Európa választ műsorunkban. Az atv.hu utánajárt, melyikük hogyan készül a hétvégi szereplésre.

Krug Emília váltócipővel érkezik az ATV székházába vasárnap. "Az országgyűlési választások idején, csúnyán feltörte a magassarkú cipő a lábamat, így egy lapos sarkút is magammal viszek, amit gyorsan át tudok venni, ha éppen nem leszek képernyőn" - avatta be a tévés az atv.hu-t a készülődésbe.
 
"Hat és fél órás élő adás vár ránk, óránként háromszor két percig lesz enyém a szó egy látványos, hatalmas monitor előtt. Rengeteg adattal készülök, ezt lassan Dorka, a macskám is kívülről fújná, már ha beszélni tudna, mert annyiszor hallotta, hiszen előre le kellett próbálnom, mennyi minden fér bele két percbe. Rengeteg háttér-információt próbálok összeszedni, például elmondom majd, hogy van egy kicsi falu itthon, ahol 90 százalék fölötti volt a részvételi arány öt éve, merthogy a tizenegy választásra jogosult közül tízen elmentek szavazni. De az is érdekes, hogy van egy magyar EP-képviselőjelölt, aki kilenc nyelven, közte mandarinul is beszél. A sok adat között jól jönnek majd ezek a kis érdekességek."
 
Sváby éjjel-nappal a műsorra gondol
 
Sváby Andrásnak szó szerint éjjel-nappal a választáson jár az agya. "Az ilyen fontosabb eseményekre a rengeteg utánajáráson kívül úgy készülök, hogy sokat gondolkodom rajta" - árulta el az atv.hu-nak Sváby András. "Vezetés közben, sőt, még álmomban is ez jár a fejemben. Fizikailag pedig úgy próbálok ráhangolódni, hogy addigra megszabadulok egy kis súlyfeleslegtől. Hétfőn van a középső fiam születésnapja, akkor még végigeszem az étlapot és keddtől egy három hetes fogyókúrába kezdek. Remélem vasárnapra már látszódni fog némi eredmény. Karcsi kutyámat is vinni fogom a stúdióba, de most egy kicsit háttérbe szorul, hiszen ez egy fontos esemény, már megbeszéltem vele" - nevetett.
 
"Nagyon jól éreztem magam a tavalyi országgyűlési választásokról szóló műsorban. Megnyugtató érzés, hogy ilyen műsorvezető társakkal dolgozhatok együtt, mint Krug Emília és Rónai Egon, valamint a bejelentkező riporterekkel, a vezérlőben irányító szerkesztőkkel, operatőrökkel. Egy célom lesz vasárnap: egy olyan adást csinálni, amit érdekfeszítően, mégis jókedvűen lehet végignézni.
 
Rónai Egon hónapok óta készül
 
Rónai Egon gyerekeivel játszva szellőzteti ki a fejét a műsor előtt. "Vasárnap gyereknap lesz, úgyhogy délelőtt, ha jó lesz az idő, elmegyünk a játszótérre, ahol kötelezően fociznom kell Bercivel, hintáznom Dorkával és homokoznom Vilivel" - mesélte lapunknak a tévés.
 
"Aztán irány a szavazófülke, majd sietek az ATV-be, hogy este hat órára, az adás kezdésére minden rendben legyen. Szeretem a rögtönzést, de alapvetően készülős fajta vagyok. Már napok óta olvasgatom a háttéranyagokat és beleástam magam az Európai Unió múltjába, jelenébe és lehetséges jövőjébe is. Nagy élmény lesz együtt dolgozni Krug Emíliával és Sváby Andrással, hiszen mindenkinek megvan a saját műsora, nem szoktunk együtt a képernyőn lenni. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire jól tudunk csapatként is működni."

Ajánlom

További belföldi híreink