Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 11:31:00

Egyiptom? Tunézia? Marokkó? Hova mennek a magyarok nyaralni?

A MUISZ szóvivője szerint nagyon fejlődik a turizmus Egyiptomban, ugyanakkor Tunézia kicsit visszaesett. Marokkó főleg a körutazások miatt közkedvelt.

Turistabusz ellen követtek el merényletet Egyiptomban, a gízai piramisoknál, mely során 17-en sérültek meg. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy reméli, ez a sajnálatos eset nem riasztja el a turistákat Egyiptomtól, ahol nagyon fejlődik a turizmus. Különösen kedvelt a családosok, kisgyerekesek számára Hurghada a homokos tengerpartja miatt, és Sharm El Sheikh, amely a hirtelen mélyülő tenger miatt inkább búvárok, felnőttek számára kiváló, folytatta.


A turizmus mélypontja 2015 volt Egyiptom számára, amikor egy orosz utasszállítógépet felrobbantottak a Sínai-félsziget fölött, ami egyértelműen terrorcselekmény volt. Bakó Béla hangsúlyozta, hogy a turisztikai hatóságok nagy hangsúlyt fektetnek a védelemre, a szigorú ellenőrzésre, hiszen az ország GDP-jének jelentős részét a turizmus teszi ki, ezért nagyon komolyan veszik a biztonságot. Sajnálatos, hogy mégis megtörtént ez a támadás, tette hozzá, és reméli, hogy ez még egyszer nem fordul elő. 


A MUISZ szóvivője beszélt arról is, hogy Tunézia, mely a '90-es években volt nagyon népszerű, eléggé visszaesett a népszerűségi listán, különösen négy éve, amikor a tengerparton turistákra lőttek egy gumicsónakból. Említette Marokkót is, amely most is nagyon népszerű a magyarok körében is. Főleg a kulturális körutazások miatt, de a tengerparton is vannak kiváló szállodák, tette hozzá.

A kérdésre, hogy mely ország az, amely a leginkább megéri a kedvező ár, a minőség és a biztonság szempontjából, Bakó Balázs elsőként Egyiptomot említette, ahol a 4-5 csillagos szállodákat érdemes választani, gyakori az all inclusive ellátás, és nagyon vendégszeretőek, ezért az első három ország között van szerinte. Emellett Görögország, Törökország, Olaszország és Spanyolország sorakoznak. Horvátország is nagyon népszerű, jegyezte meg, de ott az árak egy kissé elszálltak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink