Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-21 05:10:00

Ingyenes parkolás? Reagáltak Tarlós ellenfelei

Saját kerületében mindenki ingyen parkolhatna Budapesten - ezzel kampányol Tarlós István főpolgármester. Karácsony Gergely, a baloldal közös jelöltje szerint először egységes parkolási rendet kellene bevezetni. Puzsér Róbert Sétáló Budapest Programjának alkotói pedig egyenesen megemelnék a parkolási díjakat.

Ingyenes parkolás? Reagáltak Tarlós ellenfelei

A fővárosi parkolási rendszer továbbra sem egységes, noha erre már évtizedek óta léteznek elképzelések.

Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek nyilatkozva most azt javasolta, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük.

Karácsony Gergely közösségi oldalán erre úgy reagált, hogy Tarlós István 9 évig semmit sem tett ebben az ügyben, ezért győzelme esetén, új főpolgármesterként egységes parkolási rendet vezetne be, P+R parkolókat építene, megsokszorozná a zöldterületek számát és harmadára csökkentené a BKV bérletek árát.

„Bécs attól a világ legélhetőbb városa, hogy ott vannak P+R parkolók és van tömegközlekedés, és méregdrága a parkolás a belvárosban. De előbb volt tömegközlekedés és P+R parkoló, és utána emelték a díjakat, mert ma már tulajdonképpen a helyben lakókat leszámítva, egy élhető városban, a városba való behajtás az tulajdonképpen egy luxusszolgáltatás.” – mondta Karácsony.

A szintén főpolgármesteri címre pályázó Puzsér Róbert stábja szerint ez egy újabb gumicsont az autósoknak.

Pongrácz Gergely, közlekedési szakértő úgy véli: „nem arról szól a Sétáló Budapest Program, hogy megtiltsák az autósoknak az autóhasználatot, hanem csak kicsit többet kell fizetni majd. Aki mondjuk a belvárosban a saját háza környékén szeretne parkolni, az vagy megfizeti ezt az árat, vagy lemond erről a kényelemről.”

A Republikon Intézet várospolitikai szakértője egyszerű kampányeszköznek tartja Tarlós István éves szinten mindössze pár ezer forintos kedvezményt ígérő bejelentését.

„Az, hogy az egyes kerületekben mennyibe fog kerülni a parkolás vagy ingyenessé lehet-e tenni akár az egész kerületben, akár egyes zónákban, az nem fővárosi hatáskör jelenleg, hanem kerületi.” – magyarázta Király Dávid.

Fővárosi parkolás: Tarlós ingyenessé tenné, Karácsony egyesítené, Puzsér drágítaná

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink