Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-20 13:54:00

A Momentum színeiben politizál tovább Szeged alpolgármestere

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a Momentumban folytatja – értesült az atv.hu. Az értesülést Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, illetve maga az érintett, Nagy Sándor is megerősítette. Utóbbi elmondta azt is, hogy május elején vált pártoló taggá, és hogy a Momentum hasonló inspirációval indult, mint annak idején ő, amikor a rendszerváltás környékén kapcsolódott be a magyar közéletbe.

A Momentum színeiben politizál tovább Szeged alpolgármestere
forrás: Facebook / Nagy Sándor

A Momentum színeiben folytatja munkáját Nagy Sándor, Szeged városának városfejlesztésért felelős alpolgármestere, aki korábban az SZDSZ-ben és az Együttben is politizált – tudta meg az atv.hu. Az atv.hu értesüléseit a Momentum elnöke is megerősítette. Fekete-Győr András elmondta, hogy „nagyon jó” köztük a kapcsolat, majd felidézte egy korábbi kezdeményezésüket, amely arról szólt, hogy sűrítsék az éjszakai buszjáratokat, hogy a bulizni vágyó fiatalok éjszaka és hajnalban is hazajuthassanak, és Nagy Sándor ebben – mint városfejlesztési alpolgármester – partner volt. Eközben az elnök megjegyezte azt is, hogy nem is olyan rég Botka Lászlóval is nagyjából egy órát egyeztetett négyszemközt, ahol általános dolgokról, mint a közelgő európai parlamenti-, illetve az őszi önkormányzati választásokról is szó esett, mint ahogyan a polgármester és a helyi Momentum kapcsolatáról is.

Az atv.hu Szeged alpolgármesterét is megkereste, aki röviden elmondta: a Momentum hasonló inspirációval indult el a politikában, mint ahogyan ő a rendszerváltás idején. Annak idején ugyanis azért kezdte el, mert nem akart olyan országban élni, mint amilyenben a szülei, a Momentum pedig hasonló helyzetben van most a meglátása szerint. A városvezető azt is elmondta, hogy néhány hete, május elején lett pártoló tag, amely azt jelenti, hogy részt vehet a párt tevékenységében, a döntéshozatalban viszont nem. A megnevezés is találó szerinte, hiszen kvázi pártolja azokat az erőfeszítéseket, amelyet azért tesznek, hogy megújuljon a magyar politika. A Momentum helyi vezetőjét egyébként már korábbról ismerte, és olyan ügyeket karoltak fel – mondta el – amelyekkel ő is egyetértett.

További belföldi híreink