Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-19 19:11:00

Jelképesen bebetonozta a zuglói parkolási szerződéseket a budapesti Fidelitas

Jelképesen bebetonozta a zuglói parkolási szerződéseket a budapesti Fidelitas. A szervezet szerint Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy szerződést megkössön, hiszen a parkolást üzemeltető céggel is úgy állapodtak meg, hogy a szerződést nem lehet felbontani. A polgármester Facebookon reagált a performanszra, szerinte érdekes, hogy a Fidelitas eddig fel akarta mondani a szerződést, most pedig betonba öntik. Karácsony Gergely hozzátette: a szervezet önmagával folytatott vitájába inkább nem szólna bele.

Jelképesen bebetonozta a zuglói parkolási szerződéseket a budapesti Fidelitas. A szervezet szerint Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy szerződést megkössön, hiszen a parkolást üzemeltető céggel is úgy állapodtak meg, hogy a szerződést nem lehet felbontani. A polgármester facebookon reagált a performanszra, szerinte érdekes, hogy a Fidelitas eddig fel akarta mondani a szerződést, most pedig betonba öntik. Karácsony Gergely hozzátette: a szervezet önmagával folytatott vitájába inkább nem szólna bele.

„A vádaskodás nem egy jó módszere a közbeszerzés lezárásának" - mondta Bihary Zoltán, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Miután a gyakorlatban is elindult a rendszer, sorra derültek ki az anomáliák, és 2019 áprilisában már a helyi Fidesz már vizsgálóbizottság felállítását követelte, hogy kiderüljön, miért veszteséges a rendszer. Azonban a képviselőtestület sokáig nem tudott döntést hozni az ügyben

„A képviselő testület nem fogadta el a napirendet, úgyhogy köszönöm szépen, hogy eljöttek, viszont látásra" - közölte Karácsony Gergely.

Május közepén végül az önkormányzat mégis felmondta a szerződést a parkolást üzemeltető vállalattal. A döntés értelmében ezután a kerület feladata lenne a parkolás üzemeltetése. A feltételes mód azért indokolt, mert a kerületi jegyző törvényességi kifogást nyújtott be a döntés ellen, ugyanis nem lehet felbontani a szerződést.

A fővárosi Fidelitas ezért vasárnap a zuglói polgármesteri hivatal elé vonult, ahol jelképesen bebetonozták a zuglói parkolási szerződést.


„Az önkormányzat maga zárta ki a felmondás lehetőségét az üzemeltetési szerződésekben, gyakorlatilag bebetonozták ezeket a szerződéseket, felmondhatatlanná tették azt a konstrukciót, ami minden egyes nap napi 1 millió forint veszteséget okoz a kerületnek. Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy szerződését megkössön" - nyilatkozta Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke.

„A jegyzőnek nyilvánvalóan igaza van. – Akkor miért szavazta meg? – Azért, mert szeretném ezeket a szerződéseket újratárgyalni. – De, ha törvényességi kifogás van velük szemben, akkor hiába akarja. – Abban az értelemben érvénybe lép, hogy az egyik szerződés lejár, és helyette akkor más nyomvonalon megyünk, saját üzemeltetéssel, a másik szerződéssel pedig van dolgunk, és tárgyalásban vagyunk a céggel, annak érdekében, hogy ezen a helyzeten változtassunk" - mondta a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely a hét elején arról beszélt az Egyenes beszédben, hogy a Fidesz rá akarja tolni a felelősséget ebben az ügyben, holott minden olyan kerületben komoly gondok vannak a parkolással, ahol erős fideszes részvétel van a testületben.

atv.hu

További belföldi híreink