Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-19 10:47:00

Viharos szél és felhőszakadás - itt megnézheti, mire számítson

Vasárnap egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, kezdetben elsősorban az északi területeken alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, majd délután dél felől újabb zivatarok, köztük heves zivatarok is érkezhetnek. A déli-délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délutánra 22 és 27 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokkal is lehűlhet a levegő. Enyhe melegfront jellegű hatás - áll az Időkép előrejelzésében.

Hétfőn a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Kedden a felhősebb nyugati tájakon kisebb eső, máshol elsősorban záporok, zivatarok fordulhatnak elő. A délnyugati szél többfelé erős lehet. Délután 17-23 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetnek. Újabb záporok, zivatarok többfelé előfordulhatnak. Délután 19-24 fok valószínű.

Csütörtökön a szeles időben már csak elszórtan lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar.

atv.hu

További belföldi híreink