Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-19 14:09:00

Szanyi: a szélsőjobbnak el kell takarodnia a színről!

Az orosz pénzekből finanszírozott szélsőjobbnak el kell takarodnia a színről, és egy demokratikus, szociális Európát kell építeni - mondta Szanyi Tibor, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szanyi: a szélsőjobbnak el kell takarodnia a színről!

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a "szélsőjobbra sodródott Fidesz" révén Magyarországon is a szélsőjobb kormányoz. Az európai szélsőjobboldali pártok közös jellemzője pedig, hogy "gyengéd orosz kapcsolatokat" tartanak, aminek célja Európa bomlasztása, támadása - fejtette ki.
Szanyi Tibor "alkalmi szélsőjobbosnak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, mivel szerinte a kormányfő nem meggyőződésből, hanem pénzügyi megfontolásból választotta ezt a politikát.


"Moszkvában van a pénz, Rómában meg a hit"

- jelentette ki, furcsának nevezve, hogy a miniszterelnöknek a kereszténység védelmében nagyobb szövetségese Vlagyimir Putyin orosz elnök, mint I. Ferenc pápa.

Az MSZP alelnöke úgy folytatta, nem kívánja szidalmazni Orbán Viktort, mert szerinte most már mindenki látja "kik az ő barátai, mit művelnek az ő barátai". Az ausztriai előrehozott választást eredményező botrányra utalva megjegyezte, Ausztriában pusztán annak említésébe is belebukott a kormány, ami "Magyarországon napi valóság".

A szocialista politikus megerősítette, pártja továbbra is elkötelezett szociális programjának véghezvitelében, amelynek része a közös európai minimálbér, minimumnyugdíj és minimális családi pótlék meghatározása.

Szanyi Tibor közölte azt is, megválasztása esetén jelentést készít az EP-kampányban történt európai orosz befolyásolási kísérletekről.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője elmondta, Európának közös felelőssége, hagyja-e, hogy egy "ellenséges idegen hatalom, Putyin Oroszországa" éket verjen a tagállamok közé, vagy erős, összetartó és szociális kontinenst épít.

Tordai Bence meggyőződésének nevezte, hogy "előbb-utóbb a magyarok is ki fogják kényszeríteni, hogy azt a hazaáruló bűncselekmény-sorozatot, amit Orbán Viktor kormányzásnak nevez, azt a megfelelőképpen jutalmazzák".

atv.hu/MTI

További belföldi híreink