Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-18 05:10:00

Hatalmasat koppant Amerikában a magyar divattervező

Teljesen összetörve, pénztelenül jött haza Herczeg Zoltán Amerikából.

A divattervező három hónapos tengerentúli kalandja után jött rá: nem is olyan rossz Magyarországon élni. A története úgy kezdődött, hogy Michael Madsen hollywoodi filmsztár nálunk forgatott és betért a dizájner boltjába. A ruhák egytől-egyig nagyon tetszettek neki, majd azt ajánlotta, hogy csináljanak egy közös brand-et Amerikában. „Öt évig készítettem elő a kiutazásomat, majd eladtam a jól menő boltomat, csapot-papot itt hagytam és kimentem Amerikába" - mesélte a péntek esti Jakupcsek Plusz című műsorban a divattervező.


"Ott aztán apró darabokra törtek az álmaim, az egóm a föld porával volt egyenlő. Rá kellett jönnöm, hogy mindent a nulláról kell kezdeni. Senkit sem érdekelt, hogy ki az a Herczeg Zoli" - mondta. "Michael Madsennel üzleti dolgokban nem értettük meg egymást. Olyan volt, mintha egy földlakó egy marslakóval kommunikált volna. Nem értettem az ő léptékeit. Egy filmjéért kap mondjuk százmillió forintot, de azt két hét alatt el is tapsolja. Az, ami neked az életed munkája, neki két hétig tart. Nem értette, hogy nekem miért nincs pénzem repülőjegyre vagy kibérelni Amerikában egy üzletet. Pedig egyszerű: öt évre szóló szerződést íratnak alá, és ott nem annyi a bérleti díj, mint a Teréz körúton."

Herczeg Zoltánnak nagyon gyorsan fogyott az itthon összegyűjtött pénze és az idő is ketyegett. "Havonta fél millió forintért laktam egy matracon. Azon gondolkodtam, hogy mi van, ha lejár a vízumom: illegálisan kint maradok vagy hazajövök. Amikor szorított az idő és a pénz, akkor döbbentem rá, hogy ez nem működik. Azért mentem ki Amerikába, hogy karriert csináljak. Ráadásul úgy, hogy itthon ismert ember voltam, ment a boltom. Kimentem egy senkinek és úgy is jöttem vissza."

A dizájner nagyon sokat tanult ebből az útból: legfőképpen azt, hogy megbecsülje Magyarországot. "Le kellett mennem kutyába ahhoz, hogy tudjam értékelni azt, amit itthon már elértem. Az nem is olyan rossz. Ott jöttem rá, mennyire magyar vagyok. Annak kell örülni, ami van" - summázta.

Ajánlom

További belföldi híreink